Această rețetă de somn în sos de capere este alegerea ideală pentru o cină specială. Află cât de ușor îl poți prepara chiar tu.
Ingrediente:
14 medalioane de somn
4-5 linguri capere murate
200 g unt
1 lingură făină
300 ml lapte
2 linguri zeamă de lămâie
1 legătură mărar
sare
piper
Mod de preparare:
Medalioanele de pește trebuie condimentate cu sare și piper. Acestea vor fi prăjite în 50 g unt topit, apoi scoase pe servețele absorbante.
Într-o altă tigaie se pune untul rămas și caperele scurse de apă și stoarse foarte bine.Acestea vor fi călite la foc mediu pentru două sau trei minute. După ce s-au rumenit, adăugați făina. Când făina începe să se rumenească adăugați laptele, puțin câte puțin. Compoziția trebuie amestecată continuu pentru a nu se forma cocoloașe.
Adăugați mărarul tocat mărunt și potriviți de sare și piper. Sosul trebuie lăsat să fiarbă un minut sau două la foc mic.
Medalioanele se servesc stropite cu zeamă de lămâie și sos de capere, iar alături puneți felii de cartofi copți în coajă ca garnitură.
Masa este gata. Poftă bună!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News