Rețeta zilei: Supa de linte, sursă complexă de proteină. Recomandarea nutriționistului Wasim Nazer

Data actualizării: | Data publicării:
supa de linte. Foto Unsplash/ Autor Monika Grabkowska
EXCLUSIV
Descriere foto: supa de linte. Foto Unsplash/ Autor Monika Grabkowska

Te-ai gândit vreodată că o supă consumată la vremea ei înseamnă câteva kilograme bune în minus? Sau că o ciorbă bine gătită poate să-ți consolideze sistemul imunitar responsabil să te ferească de avalanșa de viruși și bacterii? Recomandarea nutriționistului Wasim Nazer: Supa de linte. 


 „Ciorbele și supele sunt, fără doar și poate, cele mai complete feluri de mâncare din bucătăria noastră. Conțin foarte multe elemente nutritive datorită diversității legumelor adăugate în compoziția lor. Pe lângă faptul că este hrănitoare, zeama - așa cum le place multora să o numească - rezolvă multe dintre problemele de digestie (constipația, în principal). De asemenea, pentru un plus de colagen, care are beneficii clare asupra articulațiilor, dar și a piele, se recomandă ca pe lângă legume, în ciorbă să se adauge oase de vită sau carne de găină de casă cu tot cu piele. Mai mult decât atât, ceea ce ne interesează în special în această perioadă, ciorbele și supele sunt recomandate celor care vor să slăbească. De exemplu, un bol de supă de 150 de grame are între 200 - 250 de calorii”, a explicat nutriționistul pentru Spectacola.


Nutriționistul Wasim Nazer recomandă ciorba de spanac copiilor în creștere datorită faptului că este o sursă complexă de proteină vegetală.

Supă cremă de linte – una dintre cele mai sățioase supe. Asociată des cu supa cremă de legume ori supa cremă de dovleac, datorită gustului asemănător, supa cremă de linte este extrem de sănătoasă și plină de proteine. Gustul delicios al supei de linte poate fi obținut acasă din doar câteva ingrediente și condimente. Iată cum o prepari:
 


 CITEȘTE ȘI: Dietă. Șase rețete de supe și ciorbe pentru slăbire și creșterea imunității, recomandate de nutriționist EXCLUSIV

 


INGREDIENTE


 250 g linte
 1,5 litri apă
 2 morcovi potriviţi
 1 ceapă
 1 lingura boia
 4 linguri ulei
 1 cutie pulpă de roşii
 mentă
 pătrunjel
 ardei iute
 crutoane
 sare şi piper


MOD DE PREPARARE

 

 Supa cremă de linte poate fi consumată drept aperitiv ori fel principal în orice moment al zilei. Este ușor de pregătit, dar pentru a te asigura, îți spunem mai jos pas cu pas rețeta de supă cremă de linte!

 

1. Se pun morcovii, curăţaţi şi daţi pe razatoare, la fiert, apoi, dupa 15 minute, se adaugă ceapa tăiată mărunt şi roşiile. Se mai lasă să fiarbă 15 minute, după care se adaugă în oală şi lintea, ardeiul iute şi uleiul. Totul se condimentează cu boia, sare și piper.

2. Se mai lasă să fiarbă 30-40 de minute, se răceşte şi apoi se pasează cu ajutorul unui blender. Supa cremă de linte este gata atunci când și-a format consistența pe care ți-o dorești. La final, se adaugă menta și pătrunjelul și se servește împreună cu crutoane.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Georgiana Ioniţă | Categorie: Retete


Get it on App Store Get it on Google Play



pixel