Riscurile la care te supui când îți faci un tatuaj. Cât de mare este pericolul. Dr Mihail are răspunsul

Data publicării:
Dr Mihael/ captură video Youtube
Descriere foto: Dr Mihael/ captură video Youtube

Dr Mihail a explicat întregul proces prin care trece corpul tău, în momentul în care decizi să te tatuezi.

Tatuajele reprezintă unul dintre trendurile actuale, la care recurg tot mai multe persoane în ultima vreme, fie că ne referim la tineri, ori la persoanele mai înaintate în vârstă. Ele sunt făcute în diferite zone strategice ale corpului, pentru a capta, astfel, atenția altora, ori sunt „desenate” în zone mai discrete, pentru a oferi, astfel, un aer misterios persoanei care a optat pentru el. 

Totuși, ce nu știu mulți oameni este procesul prin care se poate grava acel mesaj sau fotografie pe piele și ce se întâmplă practic când acul atinge pielea. Astfel, Dr. Mihail explică și dacă te expui vreunui pericol, în momentul în care alegi să-ți faci un tatuaj pe corp și care este „trauma” pe care o resimte pielea ta, în momentul în care specialistul își face treaba.

„Persoanele care au tatuaje au de foarte multe ori în ganglionii limfatici, care corespund zonei și care practic aduc limfa în zona tatuată. Acele persoane au pigment inclusiv în acei ganglioni limfatici. Care este riscul acestui lucru sau dacă el are repercursiuni pentru sănătate, în momentul ăsta nu e cunoscut. Cert este că acest balet, această reîncarcerare continuă a acestui pigment, o să lase după sine aceste reziduri, care se duc în sânge sau în limfă și ajung în ganglionii limfatici care în timp captează acest rest de cerneală.”, a explicat Dr. Mihail, în cadrul unui videoclip.

Te-ar putea interesa și: Motivul uimitor pentru care Lia Bugnar nu se uită niciodată la „Clanul”: „Nu văd ce am scris. Mi-e frică, nu pot”

Ce se întâmplă când îți faci un tatuaj permanent

Specialistul a explicat în continuare ce se întâmplă mai exact când pășești în studioul unui specialist de acest fel și decizi, astfel, să recurgi la un tatuaj permanent.

„În momentul în care ne facem un tatuaj permanent, ceea ce se întâmplă când mergem în studio la un artist de tatuaje și el ne face, este să vină cu acel ac automatizat și străpunge pielea cu foarte multe repetări într-o secundă și în momentul în care face asta, acul ajunge la o anumită grosime în piele, în derm, iar el o să lase aici bucăți de cerneală.”, a continuat el. 

VEZI și: Mama lui Mircea Badea, „pusă” față în față cu un elev care stă toată ziua pe Tik Tok. Ce i-ar fi zis

Ce se întâmplă când cerneala pătrunde în piele

După ce cerneala pătrunde în stratul pielii, lucrurile încep și ele să devină mult mai interesante, spune specialistul, care dezvăluie ce se întâmplă după acest proces. 

„Aici lucrurile devin extrem de interesante. Odată ce cerneala pătrunde aici, cu ajutorul acelui ac, acul acela creează un traumatism, iar acesta o să aducă de la sine un răspuns imun. Practic, apar niște elemente imunitare, cum sunt celulele albe, macrofagele, care vin la locul de accident, la zona cu inflamație, să caute sursa inflamației, cine este scandalagiul care a pătruns în derm. Ele sunt învățate să înglobeze orice corp străin, fie că vorbim de bacterii, viruși. ”, mai spune Dr. Mihail.

Citește și: Horia Brenciu, uimit de fiul său, Toma. Cum l-a impresionat mezinul familiei pe artist: „Asta înseamnă să fii un tată fericit”

Youtube video image



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Andreea Cercel | Categorie: Lifestyle


Get it on App Store Get it on Google Play



pixel