Rugăciunea pe care să o rostești în timpul postului Paștelui. Te ferește de necazuri

Data publicării:
Sursa foto: unsplash, autor Timothy Eberly
Descriere foto: Sursa foto: unsplash, autor Timothy Eberly

Rugăciunea făcătoare de minuni pe care trebuie să o rostești în Postul Paștelui. Se spune că te scapă de necazuri.

Postul Paștelui sau Postul mare, după cum este cunoscut de toată lumea, anunță sărbătoarea Învierii Domnului, fiind cel mai lung post din an. Acesta se întinde pe o perioadă de șapte săptămâni și este și foarte aspru, adică pe lângă produsele pe bază animală, care sunt interzise, creștinii vor avea dezlegare la pește doar de două ori, pe 25 martie, de praznicul Bunei Vestiri și pe 9 aprilie 2023, cu prilejul sărbătorii Intrarii Domnului în Ierusalim (de Florii).

Postul Paștelui ne amintește de postul de patruzeci de zile ținut de Mântuitor, înainte de începerea activității Sale mesianice (Luca IV, 1-2), de unde i s-a dat si denumirea de Paresimi, notează creștinortodox.ro Așadar, anul acesta, 27 februarie este ziua care anunță intrarea în Postul Mare, care vine după  Duminica izgonirii lui Adam din Rai și după săptămâna în care credincioșii au urmat Săptămâna Albă. 

Rugăciunea pe care să o rostești în timpul postului Paștelui

În perioada postului ste bine să rostești această rugăciune făcătoare de minuni. Se spune că te scapă de necazuri și de cele rele. 

”Dumnezeule, milostiv fii mie, păcătosului! (se face metanie), Dumnezeule, curățește-mă pe mine păcătosul! (se face metanie), Cel ce m-ai zidit, Dumnezeule, miluiește-mă! (se face metanie), Fără de număr ți-am greșit, Doamne, iartă-mă! (se face metanie). 

Doamne și Stăpânul vieții mele, duhul trândăviei, al grijii de multe, al iubirii de stăpânire și al grăirii în deșert nu mi-l da mie. Iar duhul curăției, al gândului smerit, al răbdării și al dragostei dăruiește-l mie, robului Tău. Așa, Doamne, Împărate, dăruiește-mi ca să-mi văd greșalele mele și să nu osândesc pe fratele meu, că binecuvântat ești în vecii vecilor. Amin”, poți spune către Sfântul Efrem Sirul, indiferent de timpul zilei.

Tradiții și obiceiuri în Postul Paștelui 2023

Biserica interzice consumul de produse lactate în Postul Paștelui, adică brânza, laptele, carnea sau peștele, cu excepția când este dezlegare.

De asemenea, în această perioadă, creștinii trebuie să se abțină și de la fumat sau alcool.

După cum este deja știut, nici în Postul Paștelui, ca în celelalte posturi din an, nu se fac petreceri de nunți, botezuri sau cununii.

În toată perioada postului, dar și după terminarea lui, creștinii care țin post merg la biserică pentru a se împărtăși și pentru a se spovedi. 

Postul trebuie să fie ținut și sufletește, astfel încât toată lumea trebuie să fie mai bună, să facă fapte bune și să-i ierte pe cei din jur, care le-au greșit.

Tot în această perioadă este bine să sfințești casa, preotul fiind cel care stropește cu aghiazmă toate încăperile, pentru a fi protejate de cel rău, dar și de necazuri.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Categorie: Lifestyle


Get it on App Store Get it on Google Play



pixel