Actorul neozeelandez Russell Crowe se luptă cu forţele răului în filmul "The Pope's Exorcist" ("Exorcistul papei"), inspirat din viaţa reală a unui preot catolic, care va fi lansat în cinematografele din mai multe ţări miercuri, înaintea premierei sale nord-americane din 14 aprilie.
Atunci când Russell Crowe a început să se informeze despre viaţa preotului catolic Gabriele Amorth, care susţinea că a realizat peste 50.000 de exorcizări, starul de cinema a devenit interesat de acest subiect.
"A lăsat în urma lui multe texte scrise la persoana întâi singular, pe care poţi să le citeşti. Cred că este vorba despre vreo 12 cărţi sau cam aşa ceva. Aşadar, călătoria prin viaţa lui m-a fascinat cu adevărat de la bun început", a dezvăluit actorul în vârstă de 58 de ani.
Interpretarea preotului Amorth de către Russell Crowe în filmul horror "The Pope's Exorcist", produs de studioul Sony, se bazează pe cărţile scrise de acesta, care relatează 36 de ani de exorcizări şi alte acţiuni întreprinse pentru Vatican. Părintele italian Gabriele Amorth a murit în 2016 la vârsta de 91 de ani.
Filmul "The Pope's Exorcist" va fi lansat pe marile ecrane din mai multe ţări începând de miercuri şi va avea premiera nord-americană pe 14 aprilie.
Această producţie despre persoane bântuite de spirite malefice începe cu o scenă în care văduva americană Julia, interpretată de o veterană a filmelor horror, Alex Essoe, se mută într-un vechi castel din Spania alături de cei doi copii ai ei şi descoperă foarte repede că noua lor locuinţă nu este deloc aşa cum şi-au imaginat.
Muncitorii din echipa de renovare sparg o cameră sigilată din subsolul clădirii şi eliberează astfel un demon care posedă spiritul fiului Juliei, Henry, interpretat de Peter DeSouza-Feighoney.
Părintele Amorth este chemat pentru a alunga demonul din trupul copilului. Cu toate acestea, spre deosebire de precedentele sale acţiuni de exorcizare, demonul se hrăneşte din vina şi regretele exorcistului.
"Pentru a descrie lucrurile prin care trece personajul din film, am încercat să ne conectăm la experienţele reale din viaţa părintelui Gabriele, la procesul prin care el a trecut prin prisma iertării de sine pentru experienţele pe care le-a avut", a declarat Russell Crowe.
Deşi este conştient că interpretarea unei personalităţi religioase ar putea fi criticată de anumite persoane, starul neozeelandez a hotărât să rămână fidel relatărilor făcute de părintele Gabriele Amorth în cărţile sale, notează Agerpres.
"Fiecare va avea propria opinie, însă acestea sunt cărţi care au fost scrise în baza unei experienţe trăite la persoana întâi", a adăugat Russell Crowe.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News