S-a găsit soluția pentru copiii mofturoși la mâncare! Mihaela Bilic: „Părinții pot fi fericiți, problema lor s-a rezolvat!”

Data publicării:
Mihaela Bilic/ captură video Doctor de bine
Descriere foto: Mihaela Bilic/ captură video Doctor de bine

S-a găsit soluția pentru copiii mofturoși la mâncare! Mihaela Bilic a lăudat inovația unui grup de studenți de la Universitatea de Științe ale Vieții din Iași, care au creat tagliatelle din carne, denumite „meatatelli”.

S-a găsit soluția pentru copiii mofturoși la preparatele din carne, iar inovația vine de la un grup de studenți de la Universitatea de Științe ale Vieții din Iași. Aceștia au creat „meatatelli”, tagliatelle făcute din carne, care promit să răspundă cerințelor celor care refuză să consume preparate tradiționale din carne sau care aleg o dietă vegetariană.  Invenția studenților nu doar că a câștigat premiul întâi la competiția Ecotrofelia Europe din Germania, dar s-a remarcat și prin angajamentul față de sustenabilitate.

S-a găsit soluția pentru copiii mofturoși la preparatele din carne

Medicul nutriționist Mihaela Bilic a subliniat impactul pozitiv al acestei inovații, menționând că produsul este nu doar gustos, ci și bogat în nutrienți. Această soluție ar putea transforma mesele în familie, oferind părinților o opțiune delicioasă și sănătoasă pentru micuții lor mofturoși.

„Inovație la Iasi. Aveți copii mofturoși refuză să mănânce carne? Sau adolescenți care s-au hotărât să fie vegetarieni? Aflați că există tagliatelle făcute din carne! Se numesc “meatatelli” și sunt invenția unui grup de studenți inimoși de la Universitatea Științele Vieții din Iași. Pentru care au luat premiul întâi anul trecut în Germania la Ecotrofelia Europe nu doar la capitolul inovații alimentare, dar și sustenabilitate”, a spus medicul nutriționist Mihaela Bilic, pe pagina sa de Facebook.

Te-ar putea interesa și: Gyros sau șaorma. Mihaela Bilic a analizat diferențele nutriționale dintre cele două preparate populare

Mihaela Bilic, uimită de condițiile de învățământ din Universitatea din Iași

Mihaela Bilic s-a declarat impresionată de condițiile de învățământ oferite de Universitatea de Științe ale Vieții din Iași, subliniind că a fost uimită de facilitățile de care dispun studenții. În cadrul Facultății de Chimie Alimentară, studenții beneficiază de o mini-fabrică de lactate, una de bere și una de carne, toate proiectate pentru a reproduce cu fidelitate condițiile din industria alimentară.

De asemenea, laboratoarele și sălile de curs sunt echipate la standarde înalte, creând un mediu propice pentru învățare. Mihaela Bilic a remarcat că este o bucurie să observe tineri pasionați de domeniul lor și a lăudat produsul lor inovator de paste din carne, pe care îl consideră revoluționar datorită valorilor nutriționale excepționale. 

Te-ar putea interesa și: Somnul de calitate, mai important decât alimentația pentru o imunitate puternică. Mihaela Bilic: „Dormim 30% din viața noastră”

„Recunosc că am fost uimită de condițiile de învățământ din Universitatea din Iași, să tot fii student aici! În cadrul Facultății de chimie alimentară există o mini-fabrică de lactate, una de bere și una de carne, care reproduc identic condițiile din industria alimentară. Nu mai zic de laboratoare și săli de curs. E o bucurie să vezi tineri care își doresc cu adevărat să învețe. Iar produsul lor de paste făcut din carne îl consider revoluționar, cu valori nutriționale de excepție. Părinții de copii mofturoși pot fi fericiți, problema lor s-a rezolvat!”, a mai precizat medicul nutriționist.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Valentina Miu | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play



pixel