Sabina Lisievici mărturisește că a avut experiențe în SUA care au făcut-o să aprecieze România.
Sabina Lisievici, actor, regizor, producător, vine în platoul Spectacola pentru a vorbi despre noul său lungmetraj, „Kingdom of Judas”, pe care l-a prezentat recent la Marché du Film de la Cannes. Actrița este cunoscută pentru studiile sale din SUA, de la celebra școală americană de actorie Bobbie Chance & Larry Chance, acolo unde au mai studiat nume grele din industria cinematografică printre care merită a fi menționați Brad Pitt, Jennifer Aniston și Drew Barrymore. A jucat în 3 filme de succes, inclusiv în "Back 2 Back", alături de Florin Piersic Jr, Paul Diaconescu, Howard Dell, Stanislav Ianevsky și alții. De asemenea, a făcut parte din distribuția serialului românesc „Iubiri secrete” și a jucat în filmul de lungmetraj "I am not for sale" și în scurtmetrajul "Wild Sunflower".
Actrița a fost pusă în fața unei întrebări despre regretele purtate în această viață și ce ar face dacă ar putea da timpul înapoi. Ea recunoaște că singurul aspect pe care l-ar modifica este cel al deciziilor și al timpului. Ea nu ar mai aștepta după eventualele oportunități, ci le-ar căuta din propria inițiativă.
„Îmi pare rău că am așteptat sau că nu mi-am dat seama care e chemarea. Plecam urechea, recunosc, la părerea asta generală că trebuie să aștepți să-ți vină rolul. Și când vine, dacă îți vine acest ro,l să-l faci astfel încât să fii incredibil de bun. Dar mi-am dat seama că asta n-o să se întâmple niciodată. Cât de departe poți să ajungi dacă aștepți după altcineva? Când o să-ți vină, se va întâmpla cum? În timing-ul (N.R. Timpul, sincronizarea) tău? Al lor? Voi fi bătrână? Nu îmi place să aștept. Nu în sensul în care sunt nerăbdătoare...Mie mi-a murit majoritatea de familie și mi-am dat seama că în viață , împrietenându-mă cu moartea de foarte mică, mi-am dat seama că viața e prea scurtă ca să stai să aștepți sau să vină la un moment dat să te lovească norocul.”, ne-a zis, în exclusivitate, Sabina Lisievici.
Actrița a petrecut o bună parte din viață în SUA și nu numai. Ea poate nota câteva concluzii dacă vine vorba despre o comparație dintre cultura americană și cea românească. Sabina conchide că încă de mici copii, populația americană este formată astfel încât să creadă despre sine că este foarte capabilă, dar și că totul este posibil. Ea a mai punctat că în State există principiul meritocrației, lucru care în România nu este pun în aplicare.
„Timpul petrecut la studiu și nu numai în America m-a făcut să apreciez mult mai mult România. Și nu am fost doar în America, am călătorit mult. O dată pe an plec singură indiferent ce partener de cuplu aș avea. Am nevoie de asta pentru mine, iar prin prisma acestui fapt am reușit să cunosc foarte multe culturi și mentalități. Îmi place cu toate acestea că m-am născut aici, că sunt o femeie liberă, că mă pot autointitula o femeie independentă și că mă pot bucura de anii pe care îi am fără să fiu constrânsă de niciun bărbat, de nicio familie, apreciez mult libertatea. Dar, întorcându-mă la ce mi-ai spus tu, da, mi-am dat seama de ceva...Uite vezi, în America, totul e răsplătit prin meritocrație, ceea ce nu avem în România. Termenul ăsta nu „există” la noi, nu e pus în aplicare. Și ei sunt foarte obișnuiți să muncească mult peste capacitatea unui om. E adevărat, oamenii ăia muncesc ca niște roboți și muncesc foarte mult. Între timp, muncesc o dată pentru situația lor financiară. Pe celălalt plan muncesc pentru visul lor. Și niciodată nu renunță pentru că li se spune de mici cât sunt de importanți, cât sunt de frumoși, inteligenți, capabili. Sunt practic brainwashed, sunt spălați pe creier, să creadă în ei, să creadă că pot face ceva, să creadă că orice și-ar dori pot reuși. Nu cred că la noi e așa, cel puțin în generația mea nu era, nu știu cum e acum.”, a mai punctat actrița, pentru Spectacola.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News