Salam de biscuiți cu prosecco și alune. O rețetă delicioasă pentru masa de CRĂCIUN

Data publicării:
Salam de biscuți, DC NEWS
Descriere foto: Salam de biscuți, DC NEWS

Salamul de biscuiți este unul dintre cele mai delicioase deserturi care nu lipsește de pe masa de sărbători.

INGREDIENTE

200g unt

140g zahăr

4 ouă mari

2 linguri cacao

50ml prosecco

1 vârf generos de sare de mare

50g ciocolată neagră, cu 70% cacao

140g biscuiți

100g alune de pădure, tocate 

75g migdale decojite, tot tocat

75g nuci macadamia,

50g smochine, prune și merișoare uscate, toate tocate

zahăr pudră, pentru presarat

MOD DE PREPARARE: Amestecă untul și zahărul (cu mixerul), până obții o cremă. Pe rând, adaugă ouăle și bate bine compoziția înainte de a-l pune pe următorul. Încorporează pudra de cacao, prosecco și sarea de mare. Pune ciocolată într-un bol așezat deasupra unei oale cu apă care fierbe încet și las-o să se topească ușor, amestecând din când în când, până devine extrem de cremoasă. Pune bolul deoparte, să se răcească, vreo 5 minute, apoi încorporează ciocolată în amestecul de ou. Adaugă biscuiții, nucile și fructele uscate. Pe blatul de lucru, întinte o folie alimentară în strat dublu și transferă compoziția fix în centru, ruleaza-o în formă de salam cu o lungime de aprox. 30cm. Învelește-l cu folia alimentară și dă-l la frigider cel puțin 8 ore, dar cel mai sigur – peste noapte.

POFTĂ BUNĂ!



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Categorie: Retete


Get it on App Store Get it on Google Play



pixel