Această rețetă este foarte delicioasă și ușor de gătit. Salata cu piept de pui marinat și sos barbeque este alegerea ideală pentru o masă în familie.
Ingrediente:
Pentru marinada
400 g roșii cubulețe în suc propriu
1 lingură sos chili dulce
1 lingură muștar
1 lingură ketchup
2 linguri sos Worchestershire
2 linguri miere
2 linguri ulei
o ceapă roșie tocată mărunt
sare
piper
400 g piept de pui
Alte ingrediente:
250 g roșii cherry
1 ceapă roșie mică
½ castravete lung sau 2-3 castraveți mici
câteva frunze de busuioc proaspăt
1 lingură oțet din vin roșu
1 lingură ulei de măsline
sare
Mod de preparare:
Într-o tigaie punem uleiul și după ce s-a încins adăugăm ceapa tocată mărunt. Peste ceapă punem restul ingredientelor și lăsăm să fiarbă la foc mic până când sosul a scăzut. După ce s-a răcit, trebuie să îl facem pastă cu ajutorul unui blender.
Într-un bol așezăm pieptul de pui, tăiat fâșii, iar peste turnăm sosul preparat anterior. Amestecăm și îl băgăm la frigider pentru minim 1 oră.
După ce puiul a stat la marinat, îl scoatem și îl prăjim pe grătarul foarte bine încins. După ce s-a rumenit, îl transferăm în cuptor cu puțină apă deasupra (2-3 linguri) și îl lăsăm 8-10 minute la o temperatură de 200°C.
Între timp pregătim restul legumelor. Roșiile trebuie tăiate sferturi, castravetele cuburi și ceapa mărunt. Le așezăm într-un bol și le dregem cu oțet, ulei, sare și busuioc tocat mărunt. Peste legume, adăugăm carnea.
Poftă bună!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News