Multă lumea ce confruntă cu această problemă în timpul somnului. Iată ce anume cauzează salivarea și ce poți face pentru a o controla.
Producția de salivă în exces
Saliva este importantă pentru noi, deoarece are o mulțime de minerale și ne poate vindeca rănile. Dar atunci când suferiți de orice fel de infecție, răni sau altă problemă medicală, corpul dumneavoastră are tendința de a produce mai multă salivă, ceea ce poate duce la salivarea în timpul somnului.
Poziția de somn
Unele persoane dorm cu gura deschisă în timp ce se odihnesc pe burtă. Această poziție poate duce, de asemenea, la salivare.
Blocaj nazal
Nările blocate din cauza frigului vă pot îngreuna respirația. Acest lucru poate duce la salivație excesivă în timp ce respirați.
Modalități de a opri salivarea
Schimbați-vă poziția de dormit
Cel mai simplu mod de a opri salivarea este prin schimbarea poziției de somn. În loc să dormiți pe burtă, încercați să dormiți pe spate. În acest fel îți vei putea controla gura și saliva nu se va mai scurge pe față.
Consumă citrice
Citricele ajută la subțierea salivei și pot preveni eficient salivarea. Poți bea apă cu lămâie sau poți mânca un alt fruct citric înainte de a te culca.
Încercați terapia logopedică
În cadrul terapiei logopedice, aveți ocazia să vă antrenați mușchii limbii și ai gurii pentru a rămâne într-o poziție perfectă, iar mintea să vă țină buzele apropiate. Nu doar atât, se pot face și alte exerciții care te ajută să ai control asupra gurii tale.
Fă-ți un control
Uneori, o afecțiune medicală numită apnee în somn te poate face să salivezi în timp ce dormi, alături de alte simptome precum sforăitul și lipsa de aer. De asemenea, poate provoca dureri de gât, somnolență și stres. Acest lucru nu trebuie ignorat și trebuie să vă supuneți unui control. Apneea de somn este o afecțiune gravă, care poate duce mai departe la multe probleme de sănătate, potrivit timesofindia.com
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News