Bucătarul chef Salvo Lo Castro ne-a dezvăluit o rețetă delicioasă de mușchiuleț de porc, perfectă de pus pe masa de sărbătoare.
Crăciunul se apropie pe zi ce trece, iar toți românii sunt în căutarea rețetelor perfecte de pus pe masa de sărbătoare. În mod evident, nu vor lipsi rețetele tradiționale, adică sărmăluțele cu afumătură și salata de boeuf. Totuși, pe lângă acestea, avem nevoie de cel puțin un preparat special, cu ajutorul căruia să „luăm ochii” invitaților. În acest sens, am vorbit cu celebrul chef bucătar Salvo Lo Castro, care ne-a dezvăluit o rețetă delicioasă de mușchiuleț de porc cu sos de vin roșu. Este un preparat perfect de pus atât pe masa de Crăciun, cât și la cina de Revelion.
Ingrediente:
- Unt 50 g
- Ulei de măsline extravirgin
- Boabe de piper negru
- O crenguță de salvie
- O crenguță de rozmarin
- Sare după gust
- File de porc (4 bucăți) 360 g
Ingrediente pentru sosul de vin roșu:
- Vin roșu 250 g
- Coaja de lămâie
- O crenguță de rozmarin
- Unt 25 g
Mod de preparare:
„E foarte simplu modul de preparare. Curățăm mușchiulețul de porc și îl condimentăm cu sare, piper și puțin ulei și îl pune în tigaie, pentru a prinde o față. După câteva minute, îl scoatem din tigaie, iar în altă tigaie pregătim sosul de vin roșu cu unt și lămâie. Eu, de obicei, pun și foarte puțin zahăr. Când am scos tot alcoolul din sos, acesta este gata. Mușchiulețul de porc îl avem deja pregătit doar pe exterior, pe interior acesta este crud. Îl tăiem, îl trecem prin făină pe fiecare parte și îl punem din nou în tigaia cu unt. Adăugăm acolo și două-trei frunze de salvie, care îi dau un gust deosebit. Nu îl lăsăm foarte mult pe foc, pentru că porcul dacă e foarte mult prăjit, devine tare.
Când este gata, îl scoatem din tigaie, îl punem pe o farfurie, iar deasupra adăugăm sosul de vin roșu. Nu se face fraged, se face super fraged. Noi, prin prima coptură, l-am pregătit la exterior, i-am făcut un fel de coajă, așa nu se rupe și rămâne cu o formă. Prin a doua coptură prin unt și salvie, îi coacem interiorul. Nu punem nimic deasupra tigăii.”, ne-a declarat bucătarul chef Salvo Lo Castro, în exclusivitate pentru Spectacola.
L-am rugat pe Salvo Lo Castro să ne ofere și un truc prin care putem pregăti friptura perfectă de pus pe masa de Crăciun. Așadar, cine vrea să aibă cea mai fragedă carne, trebuie să respecte următorul secret.
„Dacă prepari carnea la temperatură scăzută, atunci se frăgezește. Spre exemplu, dacă pui scărița la cuptor la 200 de grade, pentru o oră, când va fi gata aceasta va fi tare ca piatra. Dacă, în schimb, punem scărița condimentată la cuptor la 110 grade, timp de șase ore, vei vedea că oasele de la scăriță se vor scoate singure. Temperatura corectă la care se prepară mâncarea trebuie să fie scăzută, iar timpul mai lung. La foc mic, cu focul tare, din păcate ardem mâncarea, nu o coacem.”, n-a mai dezvăluit bucătarul.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News