Sâmburii de vișine, beneficii neașteptate. Lidia Fecioru: „Emană o substanţă care influenţează sistemul nervos”

Data publicării:
 Captură video Antena 3
Descriere foto: Captură video Antena 3

Lidia Fecioru a dezvăluit un nou leac în cadrul emisiunii Adevăruri ascunse.

Lidia Fecioru a fost invitată cadrul emisiunii ”Adevăruri ascunse”, de la Antena 3, acolo unde a dezvăluit ce beneficii au sâmburii de vișine și de ce nu ar trebui să îi aruncăm după ce ne folosim de fructe pentru dulcață sau compot. 


"Vine perioada de compoturi şi ne rămân sâmburii de la vişine. Să nu aruncăm sâmburii de vişine. Punem sâmburii într-un săculeţ de in. La anul, mai facem un săculeţ.

Un săculeţ de circa 30 cm / 20 cm înseamnă cam 15 kilograme de vişine. Acest săculeţ îi putem folosi la dormit pe el. Sau face semilună şi să-l punem pe o parte, la gât.

Se folosesc ca pernuţele cu plante medicinale. Putem încălzi acest săculeţ. Merge oricum, sub toate formele. Dacă ne doare într-un loc, să-l punem în acel loc. 


În primul rând, sâmburele de vişine emană, mai ales dacă este încălzit, o substanţă care influenţează sistemul nervos, dacă avem un loc unde ne doare.

Nu este toxic pentru copii. Nu murdăreşte haina.", a spus Lidia Fecioru, sâmbătă, în cadrul rubricii Leacul zilei din emisiunea Adevăruri ascunse.

 

Lidia Fecioru, despre planta care îmbunătățește calitatea sângelui și scade colesterolul: 

Lidia Fecioru a fost invitată în cadrul emisiunii "Adevăruri Ascunde", de pe Antena 3, acolo unde a vorbit despre un leac pentru creșterea imunității și scăderea colesterolului.

Tot ce trebuie să faci este să prăjești șase căței de usturoi, în propria coajă, pe care să îi mănânci apoi în 24 de ore.

Usturoiul nu trebuie ars, ci doar prăjit în propriul suc (cum apare în imagine). Poate fi mâncat în orice moment al zilei, timp de o lună de zile.

Printre beneficiile pe care le aduce se numără: creșterea imunității, îmbunătățirea calității sângelui, scade colesterolul. 

”Se prăjesc 6 căței de usturoi în coajă cu o picătură de ulei sau în tigaie în care nu se lipește. Mâncați timp de 24 de ore, toți 6 o dată dimineața sau seara. Curățați coaja înainte să mâncați.

Nu foarte arși, sunt foarte buni. Mâncați timp de o lună.

Rețeta asta luptă cu radicalii liber, usturoiul este antioxidant, crește imunitatea, îmbunătățește calitatea sângelui, scade colesterolul și este ca un sterilizator pentru organism. Nu ustură și nu păstrează mirosul specific usturoiului” a spus Lidia Fecioru la Antena 3. 

Lidia Fecioru, despre planta care echilibrează balanța hormonală

"O să vorbim despre o plantă care face foarte mult bine. Nu poate fi consumată de toată lumea, de aceea să fim atenţi la prospect şi să întrebăm medicul. 

Traista ciobanului este foarte bună. Se poate consuma şi ca tinctură, dar şi ca ceai. Nu se consumă mai mult de trei luni. Să nu încercăm să-l facem prea tare.

Să-l facem cum trebuie. Peste 1 lingură de plantă punem 250 ml de apă. Se fierbe 5 minute la foc mic şi îl lăsăm 30 de minute la infuzat. Se bea rece.

Este bun pentru dereglările hormonale sau peristaltismul colonului. Poate fi folosit ca un sedativ, atunci când nu putem dormi. 

Cei cu tiroidă nu au voie să bea şi nici cei care au insuficienţă renală. Tinctura poate intârzia menstruaţia, de aceea să fim atenţi. Ajută la eliminarea apei din corp şi reglează apetitul. Luptă împotriva colesterolului, de asemenea.

Este bun şi atunci când avem hemoragii, inclusiv în cazul femeilor care au hemoragie menstruală", a spus bioenergoterapeutul Lidia Fecioru, sâmbătă, în cadru rubricii Leacul zilei, din emisiunea Adevăruri ascunse.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Maria Alexandru | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play



pixel