Sânziana Buruiană alăptează de aproape 10 ani: „Am creat o conexiune, cred că o dependență mai mult”

Data publicării:
Sursă foto: Captură foto Instagram Sânziana Buruiană
Descriere foto: Sursă foto: Captură foto Instagram Sânziana Buruiană

Sânziana Buruiană alăptează de aproape 10 ani. Vedeta a vorbit, în cadrul emisiunii „Viața fără filtru”, despre cum a reușit să facă acest lucru, dar și despre problemele de sănătate care au apărut între timp.

Sânziana Buruiană a uimit pe toată lumea, atunci când a mărturisit că alăptează de aproximativ 10 ani. Pe fetița sa cea mare a alăptat-o până la șapte ani, iar apoi a continuat cu fiica sa cea mică. Vedeta a vorbit despre experiența sa pozitivă legată de alăptare, subliniind nu doar importanța acesteia în dezvoltarea sănătoasă a copiilor, ci și conexiunea emoțională profundă creată între mamă și copii. Aceasta le-a încurajat și pe alte mămici să alăpteze cât de mult pot și le permite sănătatea, evidențiind faptul că laptele matern nu numai că le-a asigurat o dezvoltare sănătoasă fiicelor sale, dar a și contribuit la independența fetiței mari, care a devenit un copil foarte descurcăreț, în ciuda a ccea ce ar spune unele persoane. 

„Am creat o conexiune, cred că o dependență mai mult”

„Într-adevăr, am reușit să le alăptez atât de mult timp pentru că mi-a fost și ușor. Am creat o conexiune, cred că o dependență mai mult, dar nici cea mică nu vrea să renunțe. Cea mare a renunțat în momentul în care a început școala. Practic nu m-am oprit niciodată, s-a născut cea mică și am continuat cu ea. Eu le sfătuiesc pe toate mămicile să alăpteze cât pot pentru că imunitatea lor este foarte bună. Nu răcesc, nu am avut probleme. Cred că laptele le-a protejat. Multe mămici îmi spun că există posibilitatea să pierzi laptele după un timp. Eu am avut norocul ca și dacă am avut o supărare, tot nu s-a întâmplat. Nu m-am gândit să fac o oprire bruscă. M-am gândit, pentru psihicul ei, că va renunța ea la un moment dat. Ea singură, când a văzut-o pe cea mică, a înțeles că e momentul. Cred că le-a ferit un pic alăptatul de viruși. Observ la fetița mea cea mare că e foarte independentă, se descurcă de mică singurică, tocmai că a avut suportul ăsta emoțional”, a declarat Sânziana Buruiană.

Te-ar putea interesa și: Zi de sărbătoare pentru Liviu Vârciu și soția sa, Anda Călin. Fiica lor, Anastasia, a împlinit șapte ani

„Am început să am niște probleme”

Pe de altă parte, Sânziana Buruiană recunoaște că alăptarea îndelungată a adus și câteva provocări și probleme de sănătate. După o perioadă considerabilă de timp dedicată acestei practici, ea a început să experimenteze anumite probleme, cum ar fi dureri de spate și eventuale deficiențe de calciu. Îngrijorată că aceste simptome ar putea influența negativ sănătatea sa, vedeta a consultat un specialist, care i-a sugerat să ia în considerare oprirea alăptării. 

„Am început să am niște probleme, cred că o lipsă de calciu, probleme dentare. Mă tot gândeam acum să nu îmi afecteze cumva sănătatea. Am început să am și dureri de spate. M-am gândit că și din cauza poziției pentru că de atâția ani alăptând-o, dorm cumva cu gâtul mai sucit. Poate și din cauza calciului, dar m-am gândit că are legătură. Am întrebat și o doctoriță în domeniu și mi-a spus că e cazul să mă opresc”, a adăugat Sânziana Buruiană, în cadrul emisiunii „Viața fără filtru”, difuzată pe Antena Stars. 

Youtube video image



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Loredana Tanase | Categorie: Vedete


Get it on App Store Get it on Google Play



pixel