Saramura de pește este extrem de gustoasă și se prepară foarte rapid.
INGREDIENTE:
2 carasi mari
4 rosii
2 ardei grasi
6 catei de usturoi
1/2 legatura patrunjel verde
1 varf de lingurita cimbru
sare
piper
1 ardei iute
4 linguri malai
MOD DE PREPARARE: Curatam peste si il spalam bine. Il presaram cu sare apoi il trecem prin malai si il asezam pe gratarul incins.Asezam pe gratar si rosiile si ardeiul gras taiat in jumatati. Dupa ce pestele si legumele sunt coapte pe o parte se intorc pe cealalta parte.Intre timp punem la fiert 500 ml apa. Adaugam sare, piper si cimbru. Taiem ardeii si rosiile coapte in bucati mici. In apa care fierbe adaugam legumele coapte si ardeiul iute taiat marunt si le lasam 5 minute sa fiarba sub capac. La sfarsit adaugam usturoiul pisat si patrunjelul taiat.
Adaugam feliile de peste in saramura si mai lasam pe foc mic timp de 2 minute apoi servim cu mamaliga.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News