Sarmale de dietă. Dr Mihaela Bilic a dezvăluit care este ingredientul la care trebuie să renunți dacă ții la siluetă

Data publicării:
Sarmale. Foto Instagram/doctorbilic
Descriere foto: Sarmale. Foto Instagram/doctorbilic

Medicul nutriționist Mihaela Bilic a dezvăluit care este ingredientul la care trebuie să renunți, dacă vrei ca sarmalele să nu îți afecteze silueta. 

"Sarmalele, cel mai bun exemplu de simbioză între floră și faună.

Am găsit această definiție pe rețelele de socializare și recunosc că mi-a plăcut la nebunie. Sarmalele chiar sunt un fel de mâncare echilibrat, ele combină carnea cu cerealele și legumele așa cum este recomandat nutrițional.

Sarmalele pot reprezenta un fel de “farfurie ideală” în următoarele condiții:
-porția să fie de 3-5 bucăți, nu o oală întreagă
-carnea tocată să fie din pulpă de porc, care are puțină grăsime
-să nu fie adăugat la gătit ulei - de niciun fel!!
-să fie fierte în zeamă de varză/ borș/ suc de roșii
-smântâna să fie folosită ca decor
-să fie însoțite de ardei iute din belșug, ajută la stimularea metabolismului.

În cazul în care țineți la siluetă, renunțați la mămăligă și consumați sarmalele ca fel unic la o masă.", a explicat dr. Mihaela Bilic pe Instagram. 

 

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Mihaela Bilic (@doctorbilic)



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Maria Alexandru | Categorie: Diete


Get it on App Store Get it on Google Play



pixel