Secrete pentru un abdomen plat. Fac furori printre femeile din Japonia

Data actualizării: | Data publicării:
Sursă foto: Freepik
Descriere foto: Sursă foto: Freepik

Tehnicile japoneze pentru obținerea unui abdomen plat au ajuns tot mai cunoscute.  Ai nevoie doar de un prosop, 5 minute și o postură corectă pentru a face ca abdomenul mult dorit să apară.

Odată cu venirea noului an, încep celebrele obiective pe care vrem să le îndeplinim, printre care, pentru mulți, se află bunăstarea personală, o dietă sănătoasă și mai mult sport.

Japonia este lider în ceea ce privește exercițiile de îngrijire a abdomenului, asigurând un abdomen plat pentru toți cei care le practică. Printre cele mai virale tehnici se numără exercițiul cu prosopul efectuat timp de 5 minute, tehnica de respirație lungă și metoda Sakuma.

Exercițiul japonez cu prosop

Se numește „Exercițiul japonez cu prosop” și se bazează pe principiul exercițiilor izometrice, care constă în contractarea mușchilor fără a mișca articulațiile. Este un exercițiu pentru trunchi, concentrându-se în principal pe mușchii abdominali.

Acest mușchi este responsabil pentru flexia trunchiului și aducerea coastelor către pelvis, mișcare care este lucrată în timpul exercițiului. Și deoarece rutina necesită doar un prosop mic, o poți face în orice loc și în orice moment, fără a merge la sală.

Cu această tehnică nu numai că se lucrează mușchii abdominali, ci și talia, în special mușchii oblici interni și externi. Iată pașii de urmat:

1. În primul rând, trebuie să iei un prosop și să-l rulezi.

2. Stai pe podea, cu picioarele întinse în față, astfel încât să fie o distanță de 20 până la 25 cm între ele.

3. Pune prosopul rulat sub talie.

4. Apoi întinde-te pe spate cu prosopul așezat sub talie.

5. Încearcă să apropii degetele de la picioare menținând distanța între călcâie. Picioarele trebuie să fie așezate diagonal, formând un triunghi îndreptat în sus.

6. Ridică brațele și adu-le deasupra capului, aproape atingând podeaua. Palmele trebuie să fie îndreptate spre podea.

7. Acum apropie degetele mici ale ambelor mâini și îndreaptă degetele picioarelor spre interior până se unesc.

8. Stai în această poziție timp de aproximativ cinci minute.

Tehnica de respirație lungă

În Japonia se recomandă să o repeți de cât mai multe ori posibil timp de 2 până la 10 minute. Constă în a sta în picioare, cu un picior în față și celălalt în spate, astfel încât fesele să rămână întinse și să se transfere toată greutatea corpului pe piciorul din spate.

Constă în a sta în picioare, cu o picior în față și celălalt în spate, astfel încât fesele să rămână întinse și să se transfere întreaga greutate a corpului pe piciorul din spate. Brațele se ridică deasupra capului și apoi se inspiră încet timp de 3 secunde, apoi se expiră cu putere timp de 7 secunde, tensionând toți mușchii corpului, notează 20minutos.es.

Metoda Sakuma: Exerciții pentru spate

Creată de Kanichi Sakuma, metoda Sakuma constă în corectarea posturii spatelui în situațiile cotidiene precum dormitul, munca sau pur și simplu mersul. În aceste situații, oamenii folosesc mușchii abdomenului și ai spatelui.

Această tehnică susține că prin corectarea posturii nu doar că se obține pierderea în greutate, ci și tonifierea abdomenului, feselor și coapselor. Dar pentru a obține o postură bună, este necesar să urmați următorii pași:

Această tehnică susține că dacă se corectează postura, nu numai că se obține pierderea în greutate, ci și tonifierea abdomenului, feselor și coapselor. Dar pentru a obține o postură bună, este necesar să urmați următorii pași:

1. Întinde-te pe burtă, cu mâinile în spatele capului și coatele întinse. Bărbia trebuie să atingă gâtul. Între timp, picioarele sunt încrucișate la glezne. Din această poziție, ridică simultan picioarele și capul, menținându-le ridicate timp de 10 secunde. Repetă de 3 ori.

2. Următorul exercițiu este similar, dar picioarele nu sunt încrucișate, ci se presează unul împotriva celuilalt. Repetă de 3 ori, timp de 10 secunde fiecare.

3. În acest pas, picioarele se îndoaie și se încrucișează la glezne, astfel încât gambele să fie perpendiculare pe coapse. Ridică de 3 ori, timp de 10 secunde pentru fiecare ridicare.

4. Stai pe un scaun, coboară umerii cât mai departe de cap, dar menține mereu spatele drept. În același timp, ridică un picior, exercitând presiune asupra șoldurilor. Menține piciorul ridicat timp de 3 secunde, apoi alternează cu celălalt. Repetă de 10 ori.

5. În cele din urmă, stai pe vârfuri, încrucișează degetele mâinilor și întinde-le în sus, cu brațele complet întinse, apoi coboară-te în șezut, menține această poziție timp de 3 secunde și repetă de 20 de ori.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Valentina Miu | Categorie: Lifestyle


Get it on App Store Get it on Google Play



pixel