Secretele pentru un hummus cremos. Chef Joseph Hadad: „Asta ajută la aerare, făcând pasta mai pufoasă, mai fină”

Data publicării:
Chef Joseph Hadad, sursa foto Facebook, freepik.com
Descriere foto: Chef Joseph Hadad, sursa foto Facebook, freepik.com

Chef Joseph Hadad a dezvăluit pașii importanți pe care trebuie să-i respecți, pentru un hummus perfect.

Hummusul, o specialitate orientală, a câștigat din e în ce mai mult teren și în țara noastră, fiind unul dintre cele mai comandate preparate în restaurantele libaneze. Tocmai din acest motiv, oamenii au început să-l pregătească și în propriile bucătării și să-l includă în meniul pentru mesele festive. Totuși, este important să respecți câteva trucuri esențiale, dacă vrei să te bucuri de un preparat autentic, iar Joseph Hadad a dezvăluit toate secretele.

„Dacă vreți să îl faceți de la zero, atunci trebuie să lăsați peste noapte boabele de năut la înmuiat. Vreo 12 ore. Și apoi să le fierbeți bine, până încep să se dezintegreze, aproape. Dacă vreți să folosiți boabe deja fierte, de la conservă, atunci sfatul meu este să le mai dați un clocot, pentru că acestea nu sunt chiar așa de bine fierte.

Odată fierte, nu lăsați boabele să se răcească prea tare. Când sunt călduțe se transformă mai bine într-un humus cremos. De fapt, în Israel humusul se servește cald sau măcar la temperatura camerei, dar nu rece.”, a dezvăluit chef Joseph Hadad pe blogul său personal.

Citește și: Rețetă dietetică de salată de vinete. Are beneficii impresionante pentru creier, inimă, dar și pentru siluetă

Trucuri pentru a obține un hummus cremos

Mai mult, dacă vrei să obții un preparat cremos, exact ca în restaurantele cu specific, trebuie să mai ai în vedere câteva sfaturi importante, dezvăluie Joseph Hadad. 

„Pentru un humus și mai cremos, recomandarea este să îndepărtați coaja boabelor de năut după fierbere. (...) Tot pentru cremozitate, la blendarea boabelor adăugați câteva cuburi de gheață. Se pare că acestea ajută la aerare, făcând pasta mai pufoasă, mai fină.

Deși există multe versiuni de humus fără usturoi, una din rețetele tradiționale îl include și pe acesta. Usturoi crud. Ceea ce poate da bătăi de cap pentru că gustul său poate fi prea puternic. Deci fiți precauți cu cantitatea de usturoi adăugată. Un truc care să îl mai tempereze este să zdrobiți usturoiul și să îl amestecați cu zeama de lămâie, lăsându-l pentru câteva minute.”, a continuat acesta.

VEZI și: Sorin Bontea, cremă de zahăr ars exact ca în copilărie. Ingredientul secret care-i va oferi preparatului un gust unic

Pasta de tahini, nelipsită din rețeta de hummus

În final, nu uita să adaugi și tahini, pentru că în lipsa sa, hummul nu ar fi deloc complet. Totuși, când vine vorba de cantitatea folosită, lucrurile sunt discutabile, spune acesta.

„(...) Și nu uitați de tahini, pasta de susan. Aceasta este la fel de importantă pentru humus precum năutul însuși. Însă când vine vorba de proporții, nu pot să vă zic una clară, pentru că depinde de regiune și de gust. Unii merg până la jumătate-jumătate năutu și tahini, alții au un raport de 1/4 tahini și tot așa. Găsiți-vă gustul vostru preferat și urmați acea rețetă. Și dacă tot ați adăugat tahini, nu mai este nevoie de ulei de măsline și în interiorul pastei. Pe acesta puteți să îl folosiți ca un topping, direct în farfurie.”, a încheiat bucătarul. 

Citește și: Cina ideală care îți oferă un somn odihnitor și ajută digestia: „Vei accelera și procesul de slăbire, dar vei ajuta și detoxifierea organismului”



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Andreea Cercel | Categorie: Retete


Get it on App Store Get it on Google Play



pixel