Secretul longevității: Doctor Mihail a dezvăluit care este cel mai bun mod de a ne prelungi viața

Data publicării:
Sursă foto: Pexels/Jill Wellington
Descriere foto: Sursă foto: Pexels/Jill Wellington

Doctor Mihail a dezvăluit care este cel mai bun mod de a ne prelungi viața și cum putem face acest lucru.

Într-un videoclip postat pe pagina sa de TikTok, Doctor Mihail a vorbit despre cea mai bună modalitate de a ne prelungi viața. Este vorba de un proces biologic numit „Hormesis”, o modalitate a corpului de a se adapta la un stres pozitiv. Cele patru tipuri de stres pozitiv sunt foamea, expunerea la frig, expunerea la căldură și sportul. Practicarea postului intermitent poate aduce beneficii semnificative pentru sănătate. Această foame controlată stimulează procesele de adaptare ale corpului.

Ieșirea în aer liber în diminețile reci sau expunerea controlată la temperaturi scăzute activează hormesisul și îmbunătățește răspunsul organismului la stres. De asemenea, ședințele de saună, între 30-45 de minute pe săptămână, sunt un alt mod de a activa acest proces, oferind atât relaxare, cât și un stres sănătos pentru corp. Exercițiile de anduranță, care împing limitele corpului, reprezintă un alt mod prin care hormesisul poate fi activat, contribuind la o viață mai lungă și mai sănătoasă.

Te-ar putea interesa și: Cei 7 factori care ne ajută în viață, dezvăluiți de Leon Dănăilă: „Dacă nu ai asta în activitatea pe care o duci zilnic, atunci te degradezi”

Cel mai bun mod de a ne prelungi viața

„Cel mai bun mod de a-ți prelungi viața se numește biologic „Hormesis”. Este o modalitate a corpului de a se adapta la un stres pozitiv pe care îl induci corpului tău. Aici putem vorbi despre patru tipuri de stres. Primul este foamea, poți face intermitent fasting și să ai o fereastră scurtă în care mănânci, iar în restul timpului nu mănânci și simți foamea, iar foamea aceea este pozitivă. Al doilea stres este expunerea la frig. E bine să te expui dimineața la frig sau să ieși în frig, să nu stai în căldură în casă. Frigul activează acest proces numit Hormesis.

Al treilea lucru pe care poți să îl faci este să te expui la căldură. Este bine să faci undeva între 30-45 de minute de saună pe săptămână, din nou se activează acest stres care este și plăcut și care prelungește viața. Al patrulea stres benefic pe care îl poți face este sportul, un sport de anduranță, intens, care te duce în limită și care îți activează același proces biologic. Pentru a trăi mai bine și pentru a trăi mai sănătos trebuie să te expui, de preferat zilnic, la acești stresori pozitivi și să îți lași corpul să își facă treaba pentru care a fost născut și anume să se adapteze”, a explicat Doctor Mihail, într-un videoclip postat pe pagina sa de TikTok. 

Te-ar putea interesa și: Ce să adaugi în cafea pentru a-ți proteja creierul și memoria. Recomandările unui medic neurolog

Hormesis este un fenomen biologic prin care o expunere moderată sau redusă la un factor stresant sau toxic are un efect benefic asupra unui organism, chiar dacă la doze mari același factor ar putea fi dăunător. Cu alte cuvinte, hormesis se referă la ideea că o cantitate mică dintr-un agent stresant poate activa răspunsuri adaptive și protective, îmbunătățind sănătatea, în timp ce o expunere ridicată la același factor poate provoca daune.

@doctor.mihail

Un stres pozitiv și controlat ne ajută să trăim mai mult. Tu știai asta? ????????‍⚕️☝???? ???? Te invit la un nou brunch Bun Bine, pe 20 octombrie, la Point, să vorbim despre STRES. Detalii, pe bunbine.ro

♬ original sound - doctor.mihail



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Loredana Tanase | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play



pixel