Secretul prin care o pâine învechită devine ca nouă. Explicația științifică

Data publicării:
Pâine, sursa pixabay
Descriere foto: Pâine, sursa pixabay

Dan Vodnar, profesor de Gastronomie Moleculară la USAMV Cluj, spune că o pâine învechită, prin reîncălzire își recapătă caracteristicile de prospețime.

O pâine învechită își recapătă caracteristicile de prospețime dacă e încălzită. O spune Dan Vodnar, profesor de Gastronomie Moleculară la USAMV Cluj: 

”#Știați că

Prin încălzirea unei pâini învechite aceasta își recapătă caracteristicile de prospețime? Încălzirea amidonului provoacă trecerea moleculelor de amidon din formă cristalizată în formă de gel. În realitate, atunci când pâinea se învechește de fapt are loc cristalizarea moleculelor de amidon, iar prin încălzire amidonul va trece în formă de gel și pâinea își va recăpăta caracteristicile de prospețime”.

 

Citește continuarea pe DCMedical.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Bianca Moldoveanu | Categorie: Lifestyle


Get it on App Store Get it on Google Play



pixel