Secretul tinereții lui Dorel Vișan: „Un șoc” cu ceapă pentru organism. Metoda care îi ține glicemia sub control

Data publicării:
FOTO IONUȚ VULPESCU
Descriere foto: FOTO IONUȚ VULPESCU

Vă vine să credeți ce vârstă are actorul Dorel Vișan?

Deși nu arată, Dorel Vișan are 86 de ani! În vară va împlini 87 de ani. Dar cum se menține sănătos? Am aflat din podcastul Avangarda cu Ionuț Vulpescu.

Vă prezentăm o parte din interviul acordat lui Ionuț Vulpescu:

 

Dorel Vișan are o „seră smart”. Cât a investit faimosul actor în propria sănătate

 

 

I.V.: Cât de mare e importanța a ceea ce mâncăm în viața noastră?

 

D.V.: Este foarte mare. Feuerbach știa pentru că el cu asta se ocupa. Dar problema este așa: lumea asta nouă, și datorită lăcomiei care este tot boală spirituală, lăcomia de mâncare, lăcomia de bani, lăcomia de petreceri, iubirea de sine și multe, sunt vreo opt boli din astea... este akedia cea mai rea, și iubirea de sine. Lumea asta nouă a schimbat sistemul de alimentație al omului. Când omul a fost pus în rai, din prietenie cu Dumnezeu și din iubire, nu i-a spus: „vezi că se poate face și o tocană, nu?” I-a spus: „mănâncă semințele”. Deci toate semințele acestor pomi să fie hrana ta. Ce spunea Hipocrate? Alimentele voastre să fie medicamentele voastre, și medicamentele voastre să fie alimentele voastre. Deci medicamentul trebuie luat din aliment. Și atunci am ajuns la concluzia că eu trebuie să îmi fac singur zarzavaturile și legumele. Și atunci știu ce pun la rădăcina lor, știu când le cultiv. Mi-am făcut o seră, adică mi-am comandat o seră din Olanda, pe care am completat-o cu scule din altă parte, și a devenit o seră, cum ar zice Ștefan cel Mare, „smart”! nu? 

 

I.V.: Și în sera „smart” a lui Dorel Vișan ce plante și ce legume cresc? Ce cultivați?

 

D.V.: Baza, sunt roșiile! Ardei, salată și ridichi. 

 

I.V.: Astea sunt cele mai bune!

 

D.V.: Și ceapă! Ceapă, usturoi, foarte mult!

 

 

Glicemia sub control, metoda Dorel Vișan: „un șoc” pentru organism cu ceapă de trei ori pe zi, timp de o săptămână!

 

 

I.V.: E adevărat că ați spus că ceapa vă reglează glicemia și că sunteți atent la parametrii corecți în funcție și de consumul de ceapă? Se poate?

 

D.V.: Se poate, reglează glicemia. Dacă ești așa, mâncător de ceapă, să mănânci măcar de trei ori pe săptămână, nu ai probleme cu glicemia. Dacă ai probleme, trebuie să îi faci un șoc. Într-o săptămână să mănânci și de trei ori pe zi ceapă. Câte o ceapă la fiecare masă. Sau să faci un suc de ceapă, care se amestecă în proporții egale cu alcool de 50 de grade, cu țuică, de exemplu. Și iei câte o lingură dimineața. O lingură! Și aia reglează în două săptămâni, o lună. 

Youtube video image



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Anca Murgoci | Categorie: Vedete


Get it on App Store Get it on Google Play



pixel