Secretul unei căsnicii fericite, dezvăluit de preotul Paul Iulius Negoiță. Și-a dat seama după ce a spovedit mai mulți ucraineni

Data publicării:
Paul Iulius Negoiță
Descriere foto: Paul Iulius Negoiță

De 27 ani, preotul Paul Iulius Negoiță, cel mai apreciat părinte din Buzău, este căsătorit. Care este secretul unei relații armonioase? Ne spune chiar el.

Într-un mesaj emoționant, părintele a reflectat asupra importanței timpului petrecut alături de partener, subliniind că bucuria unei vieți împlinite se găsește adesea în lucrurile simple și în prezența celor dragi.

 

Pentru părintele Negoiță, secretul unei relații reușite nu constă doar în numărul anilor petrecuți împreună, ci mai ales în calitatea timpului dedicat partenerului. El a mărturisit că adevărata valoare a unei relații se măsoară în momentele împărtășite, iar bucuria vieții este amplificată atunci când ne dedicăm cu adevărat celuilalt.

 

VEZI ȘI: NU directorul Teatrului de Artă a murit, ci Bogdan Budeș

 

„Ca multe alte familii, tot într-o zi de 16 August, am sărbătorit un număr de ani de la căsătorie. Noi 27. Alții mai mult sau mai puțin. Cifra aceasta este o victorie asupra timpului, dar și o victorie a timpului în fața vieții. Mergi înainte și doar înainte și ai vrea să nu mai numeri anii, ci să faci… pace cu timpul. Din păcate, nu se poate. Timpul își face treaba, iar tu, muritorul de zi cu zi, trebuie să-ți faci treaba ta de a te bucura de cel de lângă tine.

Ne scapă realitatea de lângă noi și credem că bucuria se află în altceva decât într-o viață frumoasă acasă.

Lecția pe care am primit-o și pe care nu pot să o uit a fost a celor fugiți din Ucraina, din fața războiului. Erau cu ochii în lacrimi, deja cu dor de casă și de cei lăsați acasă pentru ca să lupte într-un război absurd ca toate războaiele. Apropiindu-se Paștele au venit să se confeseze. Nu regretau ca poate nu vor găsi casa, pentru că, așa cum au făcut-o pe cea pe care o aveau vor face alta. Nu regretau decât faptul că poate, pe omul lăsat acasă s-ar putea să nu-l mai vadă niciodată și că nu au reușit să stea suficient de mult timp împreună. Și tot atunci, ca într-un monolog, rememorau motivele pentru care nu au stat împreună și li se păreau mărunte, comparativ cu minunea vieții de a întâlni pe cineva, de a te bucura de el, de a fi împreună cât mai mult timp.

Nu te sufoci și nici nu te saturi de celălalt când petreci mult timp împreună, așa cum crezi sau cum mai spui. Din contră, relația devine mai frumoasă și, pragmatic vorbind, mai eficientă.

Dintre tot ceea ce am rostit la finalul cununiile pe care le-am oficiat, multă vreme am ignorat faptul că ar trebuie să-i îndemn pe cei doi să petreacă cât mai mult împreună. Astăzi îmi place să cred că petrecerea timpului împreună rezolvă mai toate celelalte probleme din viața de familie. Știi de celălalt, îl simți, îi trăiești viața, te bucuri de el, atingi scopul pentru care te-ai hotărât să fii cu cineva și nu singur.

Așa că fie 27, fie 4, fie 40, e important să înmulțești numărul anilor cu orele și să vezi cât ai pierdut sau ai câștigat din viață. Cât ai stat cu cel drag ție atât ai trăit viața pe care singur ai ales-o.

Nu știu cât de bine stăm noi la acest calcul, însă ne dorim în fiecare zi ca viața să fie o bucurie reciprocă, ceea ce vă dorm tuturor celor care v-ați hotărât să fiți împreună pe acest pământ!

La mulți ani împreună, dragii noștri!”, a scris preotul Paul Iulius Negoiță.

 

VEZI ȘI: Spunem „La mulți ani” de Sfânta Maria, pe 15 august? Răspunsul lui Vasile Ioana



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Spectacola Team | Categorie: Stiri


Get it on App Store Get it on Google Play



pixel