Businessul de ciocolată ar trebui să urmeze evoluțiile businessului de cafea din România, spune chef Ștefan Niță.
Businessul de ciocolată din România ar putea lua exemplul pozitiv oferit de afacerile cu cafea. „Businessul de ciocolată artizanală cred că este similar cu cel de cafea de origine care a început, ușor, ușor, să fie mult mai prezent în România. Așa cum ardeam cafeaua și o beam, așa se întâmplă acum cu pudra de cacao alcalinizată. Românii sunt obișnuiți cu gustul foarte intens de cacao, cum ar fi cea Dr. Oetker. Dacă îi dai o cacao nealcanizată o să spună că nu are putere, că nu este din aceea scumpă”, a spus el la Chocolate Saga.
„Eu dacă îi duc mamei cacao naturală mă trimite să iau una mai scumpă, spune că i-am adus ieftină. Dar din cauza cererii foarte mari și din cauza faptului că industria trebuie să facă față unui anumit tip de cereri, pudra de cacao s-a alcalinizat pentru a putea fi termostabilă, pentru a se putea lucra cu ea”, a adăugat chef Niță.
Citește întreaga știre pe DC News.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News