Selena Gomez a dezvăluit care este starea sa de sănătate, după ce fanii au observat că îi tremură mâinile foarte rău.
Selena Gomez a trecut prin momente grele în ultimii ani. În anul 2014, artista a fost diagnosticată cu Lupus, iar în 2017 a primit un transplant de rinichi și a făcut chimioterapie pentru a-și trata boala autoimună. În anul 2020 a anunțat că, cu doi ani înainte, fusese diagnosticată și cu tulburare bipolară. Recent, fanii artistei s-au îngrijorat pentru starea ei de sănătate, după ce au văzut un filmuleț în care îi tremurau mâinile foarte rău.
Lupusul este o boală autoimună, în care sistemul imunitar creează o cantitate excesivă de proteine, ceea ce duce la inflamație. Cel mai frecvent tip de lupus este lupusul eritematos sistemic (LES). Celelalte tipuri de lupus sunt: lupusul eritematos cutanat, lupusul indus de medicamente și lupusul neonatal. lupusul poate afecta rinichii, în special componentele organului care filtrează sângele și produsele reziduale ale organismului.
Lupusul este extrem de dificil de diagnosticat, deoarece are mai multe simptome, iar severitatea bolii variază de la o persoană la alta.Simptomele bolii sunt: umflarea membrelor inferioare, în special a picioarelor și a picioarelor, tensiune arterială ridicată, sânge în urină, urină mai închisă la culoare, nevoia de a urina frecvent, în special noaptea, și dureri inexplicabile în zona laterală. Simptomele lupusului se suprapun cu mai multe alte complicații comune de sănătate, prin urmare, oamenii nu sunt de cele mai multe ori conștienți de această afecțiune și înțeleg greșit boala." "După cum mulți dintre voi știți, în urmă cu aproximativ un an am dezvăluit că am lupus, o boală care poate afecta oamenii în diferite moduri. Am descoperit că anxietatea, atacurile de panică și depresia pot fi efecte secundare ale lupusului, care pot prezenta propriile provocări. Este o luptă de zi cu zi", a declarat ea pentru People în 2019.
De când a fost diagnosticată, Selena a fost întotdeauna deschisă în legătură cu boala și cu starea ei de sănătate. în 2017 a primit un transplant de rinichi și a făcut chimioterapie pentru a-și trata boala autoimună. "Sunt foarte conștientă de faptul că unii dintre fanii mei au observat că am stat ascunsă o parte din vară și s-au întrebat de ce nu-mi promovam noua mea muzică, de care eram extrem de mândră. Așa că am aflat că trebuia să fac un transplant de rinichi din cauza Lupusului meu și mă recuperam", a scris ea într-un lung mesaj pe care l-a postat pe Instagram și și-a îndemnat fanii și urmăritorii să nu înțeleagă greșit boala.
Conform CDC din SUA, nouăzeci la sută dintre persoanele cu lupus sunt femei. Acest lucru înseamnă că lupusul afectează mai multe femei decât bărbați. "Aproximativ 9 din 10 diagnostice de lupus sunt la femei cu vârste cuprinse între 15 și 44 de ani", se arată în raportul CDC din SUA. "Lupusul este cel mai frecvent la femeile cu vârste cuprinse între 15 și 44 de ani, sau în anii în care pot avea copii. A avea lupus crește riscul de a avea alte probleme de sănătate. Lupusul poate face, de asemenea, ca aceste probleme să apară mai devreme în viață, în comparație cu femeile care nu au lupus", adaugă acesta, potrivit timesofindia.com
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News