Semnele care îți arată că te îndrăgostești de o persoană nepotrivită. Îți va face mai mult rău decât bine

Data publicării:

Nu există o cale sigură de a nu fi rănit în nicio relație. Cu toate acestea, experiența și un contor de comportament de bază sunt instrumente excelente. Fiți atenți la aceste lumini de avertizare. Ele sunt semnele unei relații toxice.

1. Se apropie de tine mult prea rapid

Se comportă interesat de tine. Vrea să audă totul despre viața ta și te trezești spunându-i lucruri pe care nu le-ai mai spus nimănui până acum. Se simte ca o conexiune, ca și cum te-ai întoarce acasă. S-ar putea să te simți minunat, dar nu poți ajunge de la întâlnire la suflet pereche atât de repede. Strângerea de informații ar putea părea o curiozitate autentică, dar de multe ori este doar o exploatare a punctelor tale slabe. Ferește-te să împărtășești prea multe prea curând. Nu ești obligată să spui nimănui amintiri sau secrete private. Relațiile au un ritm natural. Le ia timp să se dezvolte și să se maturizeze. Amândoi trebuie să vă câștigați dreptul de a împărtăși povești crude din trecut. Atenția nu este egală cu încrederea. Credeți în spațiul personal și în intimitate. Păstrați-vă amintirile ca și cum ar fi prețioase, pentru că sunt. Istoria și eșecurile tale te-au făcut persoana uimitoare care ești astăzi, dar poveștile îți aparțin. Aveți grijă pe cine lăsați să le citească.

2. Acțiunile lor nu se potrivesc cu cuvintele lor

Este ușor de depistat atunci când spațiul de gândire și acțiunile cuiva nu se potrivesc cu persoana sa. Credeți ceea ce vedeți, nu doar ceea ce auziți. Ai încredere că observațiile tale sunt adevărul, chiar dacă sunt dezamăgitoare.  Nicio relație nu merită să rămână în ea atunci când asupra ei planează neîncrederea. Cineva care spune un lucru și face altceva nu este demn de încredere. Odată ce tipul ăsta știe că nu-l vei trage la răspundere pentru comportamentul său suspect, te-a prins în capcană. Tu joci după regulile lui, iar el controlează direcția în care se îndreaptă relația - chiar dacă zâmbește și spune toate lucrurile corecte pe parcurs.

3. Te simți dezechilibrată

Nu vorbim despre amețeli, furnicături, dezechilibru. Vorbim despre momentul în care uiți cum să pui un picior în fața celuilalt de teamă să nu mergi în direcția greșită și să-l superi.  Chiar dacă îți dai seama că se întâmplă acest lucru, odată ce începi să îți oglindești pașii cu cei ai altcuiva, este greu să te oprești. Îți pierzi rapid din vedere dorințele și nevoile tale. Când ne uităm calea noastră, avem tendința de a o împrumuta pe cea a altcuiva. Asta devine confuz. Să te respecți înseamnă să-ți onorezi valorile și să faci pașii care sunt potriviți pentru tine, acceptând că mersul tău te poate duce într-o direcție diferită de cea a altcuiva, oricine altcineva.

4. Corpul tău reacționează

Corpul nostru este, de obicei, mai deștept decât mintea noastră. Dacă vă simțiți instinctiv constrâns în piept, în stomac sau în maxilar atunci când aveți de-a face cu cineva, corpul vă spune să fugiți. Credeți ceea ce simțiți, mai ales dacă este vorba de frică.  Nu contează dacă vă este frică să nu pierdeți relația, identitatea voastră care este înfășurată în relație sau dacă vă temeți pentru siguranța voastră. Dacă ți-e mai frică să pleci decât să rămâi, fugi ca vântul. 

Dacă nu ești gata să fugi, este timpul să îți examinezi serios motivația de a rămâne într-o stare de anxietate. Frica este un parazit. Reținută, neexaminată sau neexprimată, ea se întoarce împotriva gazdei sale și te va mânca din interior spre exterior. La fel ca un animal care mestecă o rană, atunci când nu ne ocupăm de sursa anxietății noastre, ne atacăm pe noi înșine în loc să ne eliberăm frustrarea și să ne rezolvăm nevoile. 

Dacă corpul și intuiția vă spun că nu puteți avea încredere în această persoană, este timpul să faceți niște săpături și să vă dați seama cu cine aveți de-a face - sau pur și simplu să plecați. Dacă ți-e prea frică să cauți, te-ai identificat deja ca victimă - iar un utilizator va mirosi asta de la o milă distanță. O relație sănătoasă și sigură te face să simți că poți face orice. Sprijinul său te ridică. Te împuternicește. Nu există nicio modalitate de a fi împuternicit și victimă în același timp. Iar tu ești singurul care poate face această alegere.

5. Comportamentul lor devine rapid imprevizibil

Uită să își verifice telefonul și nu îți răspunde la mesaje timp de două zile. Dar apoi te sună de patru ori la rând. Stările de spirit se schimbă în sus, în jos și în lateral. Acest comportament maniacal poate părea incitant și plin de pasiune pentru o vreme, când este pornit. Poate fi dramatic și plin de adrenalină atunci când este oprit. Când se întoarce la tine, pare a fi fericire, dar nu este. Este o ușurare. O relație sigură, chiar dacă este un pic mai oscilantă, îți dă un sentiment de stabilitate. Una instabilă generează anxietate și îndoială de sine. Odată ce te îndoiești de tine însuți din cauza comportamentului altcuiva, ți-ai pierdut centrul. Acum, riști să fii tu cel imprevizibil.

Concluzia este că a te apropia de cineva este întotdeauna riscant, însă există bucurie în a fi văzut și a vedea cu adevărat o altă persoană. Șmecheria este să îți calibrezi cât mai repede intențiile cu ale lui pentru a duce relația mai departe sau pentru a o încheia cu integritate.  Atunci când intențiile voastre nu sunt sincronizate, ca atunci când te întâlnești cu el, dar el te lucrează, dezordinea poate să-ți fure bucuria. Asta pentru că sentimentul de a ne simți manipulați ne declanșează să operăm în modul de supraviețuire. Când te pierzi în nesiguranța unei persoane nedemne, poți uita că ești întreagă, capabilă și că ai opțiuni. Începi să te hrănești cu firimiturile pe care ți le aruncă ca pe niște resturi pentru o inimă înfometată de dragoste. Dar tu nu ești lipsit de dragoste. Nu ești o victimă. Ai o lumină în interiorul tău pe care nimeni nu are autoritatea de a o stinge. Îți aparține doar ție, relatează yourtango.com



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Categorie: Lifestyle


Get it on App Store Get it on Google Play



pixel