Semnele care îţi arată dacă prietena ta este invidioasă pe tine. Lidia Fecioru: „Fețele noastre spun multe fără să vorbim”

Data actualizării: | Data publicării:
Sursa foto: Lidia Fecioru, Antena 3 CNN
Descriere foto: Sursa foto: Lidia Fecioru, Antena 3 CNN

Bioenergoterapeutul Lidia Fecioru a dezvăluit, în cadrul emisiunii „Adevăruri ascunse”, cele cinci semne care îţi arată dacă prietena ta este invidioasă pe tine.

În cadrul emisiunii „Adevăruri ascunse”,  Lidia Fecioru a explicat care sunt semnele ce ne dezvăluie dacă o prietenă este invidioasă pe noi. Aceasta subliniază cum o prietenă invidioasă va încerca mereu să ne minimizeze reușitele, găsind modalități subtile de a ne diminua realizările. Chiar și fără cuvinte, reacțiile ei, grimase sau zâmbete forțate, ne pot dezvălui adevărata față a invidiei. Această atitudine nu doar că afectează atmosfera de bucurie, dar poate distruge și baza prieteniei, transformând-o într-o competiție nesănătoasă. În loc să ne susțină, ea ne va arăta invidia prin comentarii care sugerează că reușitele noastre nu sunt atât de importante pe cât avem noi impresia și că oricine ar putea face ceea ce facem noi, în ciuda faptului că am depus mult efort pentru a ajunge la obiectivul stabilit. 

„O prietenă te inspiră”

„O prietenă invidioasă va încerca mereu să-ți minimizeze reușitele. Fie că e vorba de o promovare la locul de muncă, de o realizare personală sau chiar de simpla apreciere pe care o primești de la alții, ea va găsi o cale să sugereze că nu este mare lucru. În loc să te felicite sincer, va spune lucruri precum: „Oricine putea să facă asta" sau „Nu e chiar așa de greu". Chiar dacă nu va spune nimic, fețele noastre spun multe fără să vorbim. Grimasele, zâmbetele forțate sau ochii mijiti vor fi cele care o dau de gol. Aceste reacții nu necesită cuvinte, dar transmit multă invidie. În loc să fie fericită pentru tine, ea își arată adevărata față fără să-și dea seama. Dacă ai o prietenă de succes, fii ca ea! Asta nu înseamnă concurență. O prietenă te inspiră, dar trebuie să încerci, nu să stai să invidiezi”, a explicat Lidia Fecioru, în cadrul emisiunii Adevăruri ascunse”.

Te-ar putea interesa și: Semnele care ne arată că nu suntem pregătiți pentru o relație. Ce spune Adrian Bulgaru, psihoterapeut

„Bărbații nu au competivitatea asta”

De asemenea, bioenergoterapeutul Lidia Fecioru a precizat că o prietenă invidioasă va transforma fiecare realizare într-o competiție, căutând mereu să ne depășească, fie că este vorba de lucruri materiale sau nu. Această dinamică de rivalitate nu doar că ne poate dăuna relației, dar ne poate afecta și starea emoțională. Lidia Fecioru atrage atenția asupra faptului că, în loc să sărbătorească succesul nostru, o prietenă invidioasă va lansa critici subtile, deghizate în glume. De exemplu, ne va atrage atenția că am pus câteva kilograme în plus, urmând să spună că ne stă mai bine așa. Astfel, după un așa zis compliment, se ascunde răutate. Dacă observi aceste semne, este esențial să acționezi. O prietenă adevărată va dori să își schimbe comportamentul pentru a ne proteja relația, iar dacă nu, poate fi momentul să reevaluezi prietenia. În final, prieteniile ar trebui să fie surse de susținere și bucurie, nu de competiție și invidie.

„O prietenă invidioasă va transforma orice în competiție. Dacă ți-ai renovat casa, ea își va dori să o facă și mai bine. Dacă ai achiziționat o mașină nouă, ea va căuta una mai scumpă. De fiecare dată, va încerca să te întreacă, în loc să se bucure pentru tine. Această competiție nesănătoasă strică prietenia și o transformă într-o cursă de a demonstra cine are mai mult. Un alt semn clar de invidie sunt criticile deghizate în glume. O astfel de prietenă va face remarci de genul: „Ți-ai luat rochia asta? Nu ți se potrivește perfect, dar merge" sau „Nu-i nimic că ai pus câteva kilograme”. La bărbați nu e la fel, bărbații nu au competivitatea asta.

Când o prietenă devine invidioasă, vei observa schimbări în comportamentul ei. Îți răspunde la telefon sec și evită să te mai vadă sau să discute cu tine. Sau încearcă să îți cerșească mila, chiar dacă ea este cea vinovată. Dacă recunoști aceste semne în comportamentul unei prietene este important să acționezi. Fie o confrunți și îi explici ce simți, fie îți reevaluezi relația cu ea. O prietenă adevărată va încerca să-și schimbe comportamentul dacă îți este loială. În caz contrar, poate fi momentul să te îndepărtezi pentru a-ți proteja bunăstarea emoțională. Nu uita, prieteniile ar trebui să fie surse de susținere și bucurie, nu de competiție și răutate”, a adăugat Lidia Fecioru.

Youtube video image



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Loredana Tanase | Categorie: Vedete


Get it on App Store Get it on Google Play



pixel