Semnele pe care ți le dă corpul când ești în relația nepotrivită. Lidia Fecioru: „Începem să devenim din ce în ce mai triști”

Data publicării:
Lidia Fecioru. Captură video: YouTube/Adevaruri ascunse
Descriere foto: Lidia Fecioru. Captură video: YouTube/Adevaruri ascunse

Lidia Fecioru, bioenergoterapeut, a vorbit, în emisiunea „Adevăruri ascunse”, despre semnele pe care ți le dă corpul atunci când ești în relația nepotrivită.

Când te afli într-o relație nepotrivită, corpul tău poate da semnale fizice și emoționale care reflectă stresul și disconfortul pe care îl resimți. Aceste semne indică faptul că relația în care te afli ar putea să îți afecteze negativ sănătatea fizică și emoțională. Este important să le recunoști și să iei măsuri pentru a-ți proteja bunăstarea, fie că este vorba de a căuta sprijin, de a comunica deschis cu partenerul sau de a reconsidera relația.

Lidia Fecioru a vorbit, în cadrul emisiunii „Adevăruri ascunse”, despre cele mai importante astfel de semne.

„Începem să devenim din ce în ce mai triști și râdem din ce în ce mai rar”

Uunl dintre cele mai importante și vizibile semnale dezvăluite de aceasta este insomnia. Stările de agitație și lipsa somnului pot fi semne că nu nea aflăm în relația potrivită și că trebuie să facem o schimbare. Un alt semnal pe care corpul nostru ni-l dă atunci când ne aflăm într-o relație nepotrivită este tristețea, lipsa zâmbetului. Atunci când devenim din ce în ce mai nefericiți și nu mai găsim motive de a râde, poate fi un semn că ceva nu funcționează așa cum trebuie în relația pe care o avem. De asemenea, limbajul corpului ne poate spune și el dacă ceva este în neregulă. Epuizarea psihică și dorința de a petrece cât mai mult timp fără persoana cu care te afli într-un cuplu sunt și ele semnale de alarmă care ar trebui să îți dea de gândit.

„Știi că de foarte multe ori spunem că ne doare spatele fără o cauză. Sau avem stări de insomnie, suntem agitați, nu ne găsim locul și nu mai zâmbim. Începem să devenim din ce în ce mai triști și râdem din ce în ce mai rar. Ochii sunt oglinda sufletului. Indiferent dacă gura noastră ar zâmbi, fără ca ochii să zâmbească, se observă de cei care sunt lângă tine. Trăiești cu un om în casă și toată ziua sunt doar reproșuri, chiar dacă sunt din nimicuri, se adună. Sau dacă te tratează ca pe un loc gol, e același lucru. De obicei, este și frustrare, și frică. Dacă te confrunți în mod constant cu o stare de agitație. Când nu mai vrei să te duci acasă. Starea asta îți spune că relația în care ești nu e bine, se activează o alarmă. Se întâmplă nu numai în relațiile de cuplu. Când te obosește simpla prezență a omului, îți dai seama că nu e o relație ok.

Oamenii când sunt epuizați psihic încep să aibă stările acestea de insomnii. Poate e de la serviciu, dar starea de la serviciu o aduci cu tine acasă. Și atunci trebuie să cauți o ieșire. Starea de insomnie vine în urma surmenării sistemului nervos. Indiferent care ar fi cauza. Simți că ceva este în neregulă. Exact cum simți că cineva te minte, că te înșală. La toate astea se adaugă limbajul corpului. Astea sunt semnele care ne duc spre a depista celelalte probleme. Trebuie să luăm atitudine”, a explica Lidia Fecioru.

Te-ar putea interesa și: Care sunt primele semne ale cancerului. Doctor Mihail: „Peste 90% dintre cancere pot fi vindecate, cu o condiție”

Youtube video image



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Loredana Tanase | Categorie: Lifestyle


Get it on App Store Get it on Google Play



pixel