Semnificația reală a ultimei poezii a lui Adrian Păunescu. Fiica poetului face dezvăluiri nemaiauzite: Sunt tot mai puțini, dar încă sunt care iau în râs / Sunt revoltată

Data publicării:
Youtube / Altceva cu Adrian Artene
Descriere foto: Youtube / Altceva cu Adrian Artene

Adrian Artene a fost prezent la casa celebrului Adrian Păunescu, unde a stat de vorbă cu fiica poetului - Ana Maria. Cei doi au deslușit ultimele versuri ale artistului, scrise chiar pe patul de spital, înainte să moară.

„Cred că fiecare vers din poeziile lui arată empatia. Până și în ultima poezie, scrisă de pe patul de spital, este empatică și își arată dimensiunea”; spune Adrian Artene, uitându-se spre fiica poetului Adrian Păunescu, făcând referire la ultima poezie a artistului: „Cardiac, Cordial”.

Adrian Artene completează și spune: „Aici era vorba despre frații săi români, cei din țară”.

Ulterior, Ana Maria completează și spune cum tatăl său a fost un filantrop dedicat când venea vorba despre poporul român și români care aveau nevoie de ajutor. Deși pentru mulți a fost o figură controversată, fiica poetului precizează că Adrian Păunescu s-a implicat foarte mult în cel puțin 3 județe din România, aducând în primul rând apă curentă în acestea.

„Și așa a fost el. Eu sunt revoltată. Există tot mai puțini, din fericire, dar mai sunt câțiva care ori iau în râs, ori nu înțeleg dragostea lui pentru țară și care ne învață pe noi, cei care am stat pe lângă el. Repet, consider că am stat puțin lângă tata, vreo 20 de ani. Dar, stând mult timp cu el în acești 20 de ani, mergând în campanii electorale, în turnee, am văzut o altă dimensiune pe care oamenii nu o înțeleg. Mai spun unii: "Ce l-a apucat să se apuce de politică?"”, transmite Ana Maria.

Youtube video image

Motivul pentru care Adrian Păunescu a pășit pe scena politică

Ulterior, ea vorbește despre avântul politic al poetului, o decizie pe care acesta a luat-o și care a fost foarte criticată la momentul respectiv. Totul se întâmpla în 2008, când a fost pentru prima dată senator de Dolj.

„L-a apucat să se facă politician pentru că a vrut să rezolve câteva din milioanele de nedreptăți. Nu putea el, senator de Dolj, apoi de Hunedoara, să îndrepte toată țara. Dar, dacă mergeți în Dolj și Hunedoara, veți afla că erau multe comune fără apă curentă care au avut după ce Adrian Păunescu a intervenit.

El își deschisese cabinet senatorial la Târgu Mureș, nefiind senator de Mureș. Se ducea și rezolva problemele oamenilor din Târgu Mureș doar din dragoste de grup, de oamenii de acolo care l-au chemat în ajutor.

De asta a intrat în politică. Nu a existat niciun avantaj. Îmi aduc aminte de niște glume când era senator de Hunedoara. Îi zicea cineva că, dacă reușește să bage apă într-o comună care era în munte, îi face cadou o casă. Tata se amuza în stilul lui, cu bunătatea care îi stătea tot timpul în caracter. Zicea: "Ia să văd casa aia, că apa băgase în comună."”, mai spune ea.

 

Voia ca românii să reprezinte întreaga privatizare

 

Fiica sa transmite că, deși îi fusese promisă o casă în schimbul conectării satului la rețeaua de apă, Adrian Păunescu nu a beneficiat de nicio recompensă suplimentară veniturilor sale lunare.

„Nu a existat nicio casă, nicio recompensă. A ajutat oameni să devină oameni puternici. Mulți îmi spun acum: "E, și el nu a luat nimic?" Eu zic că nu a cerut nimic. Nu a cerut 5% din acel frumos trafic de influență, că așa se numește mai nou. Lui nu i-a fost teamă niciodată să ajute oameni, să investească moral sau spiritual în români.

El nu suporta, de exemplu, ca întreprinderi românești să plece pe mâini străine, să le ia ceilalți ca după să le închidă pentru a-și atenua concurența, cum se întâmpla. El voia ca marii români să ia acele afaceri, să facă din ele afaceri profitabile, dar el nu avea niciun câștig din toate acestea”, spune Ana Maria, în podcastul Altceva, cu Adrian Artene.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: George Eduard Caramiciu | Categorie: Showbiz


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel