Sfat de călătorie: Călimănești - Căciulata. Apele minerale sunt folosite pentru vindecarea afecțiunilor digestive, renale și metabolice

Data actualizării: | Data publicării:
EXCLUSIV

AnneMarie Iliescu, blogger la Your Spa Destination, a realizat, în exclusivitate pentru cititorii Spectacola, o scurtă analiză a beneficiilor aduse de o vizită la Călimănești Căciulata.

La Călimănești Căciulata, apele minerale au fost medaliate în anul 1873 la expoziția de la Viena și ele sunt folosite cu mare interes de către bazele de tratament și spa-uri pentru vindecarea anumitor afecțiuni cu succes. În anul 1983, tot aceste ape minerale de la Călimănești-Căciulata au fost premiate cu medalia de aur la expoziția de la Bruxelles despre produsele alimentare și ape minerale și au primit „Diploma de Grand-Prix”.


Domnitorul Alexandru Ioan Cuza s-a bucurat de o primire călduroasă la Călimănești, atunci când a vizitat Valea Oltului, după Unirea Principatelor Române, în anul 1859, la care a avut ocazia să înțeleagă mult mai bine beneficiile aduse sănătății, aceste ape minerale.

 


Stațiunea Călimănești – Căciulata deține un regim de funcționare permanent, astfel că turiștii pot ajunge acolo în orice anotimp doresc, deoarece bazele de tratament cât și hotelurile sunt deschise pe tot parcursul anului.


Izvoarele minerale din stațiunea Călimănești sunt utilizate și intern, însă numai cu acordul și prescripția medicului balneolog, prin injecții, aerosoli, irigații sau chiar de băut.

 

Sfat de călătorie. Sângeorgiu de Mureș: Nămolul și apele sărate, beneficii uriașe pentru sănătate


La Călimănești-Căciulata se găsesc 4 tipuri de izvoare minerale care se folosesc în tratamentele de la spa-uri și baze și acestea sunt:


1. Izvoare oligominerale – izvoarele Călimănești nr 7 și 14

2. Izvoarele hipotone – majoritatea izvoarelor din stațiune

3. Izvoarele izotone – izvoarele nr 5 și 8

4. Izvoarele hipertone – izvorul Călimănești nr 6


Turiștii pot găsi mult mai ușor izvoarele când ajung în stațiune după schema de mai sus.


Medicii balneologi spun că izvorul nr 6 este benefic în tratarea afecțiunilor cum sunt gastrite cronice, rinite, faringoamigdalite.

 

Sfat de călătorie: Techirghiol, cel mai mare lac salin din România. Beneficii pentru sănătate


De asemenea izvorul cu numărul 7 este destinat cel mai mult ca apă potabilă, după spusele medicilor.

 


Principalele indicații terapeutice date de către sistemul medical asupra tratamentelor din stațiune sunt:


Afecțiuni ale tubului digestiv 

⦁ Afecțiuni ale sistemului renal și urinar

⦁ Afecțiuni metabolice și nutriționale

 

Sfat de călătorie: Sibiu. Turiștii se pot bucura de lacurile cu calități curative deosebite


Turiștii care doresc sau au nevoie de tratament pe anumite afecțiuni pot afla mai ușor dacă această stațiune îi ajută sau nu, din informațiile de mai sus.


Cele mai importante atracții turistice de la Călimănești- Căciulata sunt Poiana lui Căliman, Mânăstirea Cozia, Parcul Central Căciulata, Aleea de Cură, Aqua Parcul din stațiune, pe care turiștii sunt entuziaști să le viziteze și să se bucure de ce activități oferă ele.
 



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Spectacola | Categorie: Calatorii


Get it on App Store Get it on Google Play



pixel