Sfat de călătorie: Sibiu. Turiștii se pot bucura de lacurile cu calități curative deosebite

Data actualizării: | Data publicării:

AnneMarie Iliescu, blogger la Your Spa Destination, a realizat, în exclusivitate pentru cititorii Spectacola, o scurtă analiză a beneficiilor aduse de o vizită în Sibiu.

„Hermannstadt sau Sibiul se mândrește a fi primul oraș din Transilvania care a început să folosească curentul electric și tot aici a fost pus în funcțiune prima dată mijlocul de transport electric. La Sibiu, domnul Conrad Haas a avut succes asupra experimentului primei rachete în trepte din lume.


Primul muzeu din România construit de baronul Samuel von Brukental, mai exact un palat în stilul baroc este astăzi cel mai vizitat muzeu al orașului Sibiu.


Sfat de călătorie. MINUNEA naturii: Traseu spre Lacul vulturilor


Cele mai căutate locuri din Sibiu de la care turiștii se pot bucura sunt lacurile cu calități curative deosebite pentru tratamentele neuromotorice, reumatice, iar printre cele mai folosite sunt:


Lacul Brâncoveanu care s-a format pe locul unei saline părăsite în 1699, fiind cel mai sărat lac din Ocna Sibiului.


Lacul Verde numit și lacul Poporului, adâncimea maximă fiind de 3,25m.


Lacul Avram Iancu numit și lacul Ocna Pustie care este cel mai adânc lac antroposalin din România, având o adâncime de 130m.


Lacul Ocnița care este preferat de către turiști pentru suprafața sa mare de peste 7000mp.


Lacul fără fund, care a fost declarat monument al naturii, având cel mai puternic fenomen de heliotermie.

 

 


Turiștii sunt captivați de centrul orașului Sibiu deoarece reprezintă cel mai mare ansamblu medieval din România, semnificative fiind casele de locuit, zidurile, turnurile de apărare, clădirile publice. Dintre toate, se remarcă Piața Huet, Turnul Sfatului, Turnul Scărilor, Turnul Pieței Aurarilor, se remarcă și zidurile de pe strada Avram Iancu, strada Gh. Magheru, strada Funarilor.


Sfat de călătorie: Băile Felix, cea mai mare stațiune balneară cu regim permanent din România


Orașul Sibiu se bucură de o istorie de peste 900 de ani, prima documentație asupra lui a fost facută în 1191 sub numele de Cibinium, în anul 1366 îsi schimbă numele în Hermannstadt, iar abia după 1919 orașul a fost numit Sibiu.


Adevărata dezvoltare economică, culturală, turistică a orașului a început în 2007 când pentru un an de zile a fost numită capitală europeană, iar la sfârșitul secolului al XVII-lea, Sibiul devine capitala Transilvaniei.

 


Altă mare atracție turistică a Sibiului este Grădina Zoologică prima din România și cea mai veche care se află în Pădurea Dumbrava și care a adăpostit primele animale aduse prin adopție.


Sfat de călătorie: Băile Tușnad, cea mai mică stațiune din România, BENEFICII uriașe pentru sănătate: aer curat și izvoare de apă minerală


Turiștii iubitori de spa au opțiunea de a se bucura de serviciile calitative naturale ale Sibiului la Baia Populară din oraș, care deține de la salină la masaje pe pietre de jad, unde locația în sine este una atât de relaxantă și frumoasă și care înainte a fost utilizată ca fabrică de lumânări din stearină din Transilvania, perfectă pentru fotografiat și postat pe rețelele de socializare.


Sfat de călătorie: Valea Oltului. Cele mai bogate stațiuni în factori naturali de cură


Trebuie menționat, că Sibiul a fost recunoscut internațional de mai multe ori pentru potențialul turistic și frumusețea lui, astfel Forbes-ul îl clasează pe locul al 8-lea în lista “celor mai idilice locuri de vizitat”, iar publicația străină a inclus orașul în lista cu “cele mai fermecătoare orașe din Europa pe care trebuie să le vizitezi.”

 

AnneMarie Iliescu, blogger la Your Spa Destination

 



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Spectacola | Categorie: Calatorii


Get it on App Store Get it on Google Play



pixel