AnneMarie Iliescu, blogger la Your Spa Destination, a realizat, în exclusivitate pentru cititorii Spectacola, o scurtă analiză a beneficiilor aduse de o vizită în Stațiunea Techirghiol.
„Stațiunea Techirghiol este renumită în România pentru deținerea lacului Techirghiol, cel mai mare lac salin din țară. Nămolul sapropelic și apa sărată sunt utilizate în multe dintre afecțiuni, iar turiștii sunt bucuroși și pentru priveliștea care îi face să se simtă ca la mare.
Sfat de călătorie: Sibiu. Turiștii se pot bucura de lacurile cu calități curative deosebite
Stațiunea Techirghiol deține un regim permanent, astfel că turiștii o pot vizita chiar și iarna, adăpostiți și răsfățați la cele două baze de tratament și la hotelurile din împrejurimi.
Turiștii vin la Techirghiol pentru a se trata pentru următoarele afecțiuni:
- Anemie
- Spondiloză
- Hipotiroidie
- Cutanate
- Endocrine
- Neuromotorii
Lacul Techirghiol a fost declarat în anul 1972 monument al naturii și până în prezent a rămas interzisă circulația cu ambarcațiuni pentru protecția și conservarea lui.
Cele mai căutate proceduri de tratare a afecțiunilor din bazele de tratament de către turiștii din Techirghiol sunt:
- Băi de namol
- Băi sărate cu apa din lacul Techirghiol
- Băi galvanice
Bătrânul Techir, orb și olog a fost cel care descoperit lacul Techirghiol în călătoria cu măgarul său, care la un moment dat a rămas împotmolit în nămolul lacului.
Bătrânul a fost foarte bucuros când a început să vadă puțin câte puțin lumina zilei, iar picioarele i-au fost vindecate datorită propietăților nămolului sapropelic și a lacului cu apă sărată.
Sfat de călătorie. MINUNEA naturii: Traseu spre Lacul vulturilor
Turiștii merg și la Mânăstirea Sfânta Maria din Techirghiol, care este una din cele mai frumoase din Dobrogea.
Atât apa sărată cât și nămolul sapropelic este folosit la obținerea de produse de îngrijire corporală ce au un mare succes în România și Europa.
Sfat de călătorie: Băile Felix, cea mai mare stațiune balneară cu regim permanent din România
În anii 1870, soldații români se foloseau de apa și namolul sapropelic pentru a-și vindeca rănile, vorbindu-se de beneficiile lor mult timp printre localnici.
Însăși Sultanul Suleiman Magnificul a scris în două ordine despre stațiunea Techirghiol către domnitorul Alexandru Lăpușneanu al Moldovei, care făcea referire la așezarea geografică a Dobrogei, potrivit Wikipedia”.
Sfat de călătorie: Valea Oltului. Cele mai bogate stațiuni în factori naturali de cură
AnneMarie Iliescu, blogger la Your Spa Destination
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News