Roxana și Costin, bloggeri de travel la Stampsonthepassport, explică pentru cititorii Spectacola, care este cel mai spectaculos traseu spre Lacul vulturilor.
„Legenda spune că în Carpați există un lac unde primăvara, vulturii vin să-și învețe puii să zboare. Pentru noi este locul perfect pentru o evadare în natura, departe de forfota orașului, iar pentru voi o idee de evadare de week-end, tot timpul anului.
DN2 (București -Urziceni) apoi DN10 (Buzău – Barajul Siriu).
De aici pornesc mai multe trasee până la Lacul Vulturilor.
1. Traseul 1:
Satul Bontu Mare- satul Gura Milei - Valea Milea- Lacul Vulturilor (Triunghiul roșu)
5-6 ore
2. Traseul 2:
Crasna - Șaua Poarta Vânturilor (Trunghiul Albastru), Șaua Poarta Vânturilor-Lacul Vulturilor (Triunghiul roșu)
3-4 ore
3. Traseul 3:
Gura Siriului- Valea Neagră -Șaua Poarta Vânturilor (Banda roșie) apoi Lacul Vulturilor (punctul roșu)
3.5 ore
Se găsesc cabane și vile în zonă, însă nu sunt foarte multe. Ar trebui să-ți faci rezervarea înainte de plecare.
Odată găsită cazarea suntem siguri că te vei simți foarte bine.
Lacul Vulturilor se află în Masivul Siriu, în Munții Buzăului.
Un astfel de traseu trebuie început de dimineață, cât încă este roua pe iarbă, pentru că atunci natura își arată toată splendoarea, însă suntem siguri că și pe timp de iarnă munții au farmecul lor.
Noi am ales Traseul nr. 3 spre Lacul Vulturilor, care începe de la Cabana Valea Neagră, din Valea Siriului.
Drumeția a durat 7 ore (dus-întors) și ne-a purtat prin pădurile Siriului, pe un traseu plin de locuri de o frumusețe neatinsă de civilizație.
Am început drumeția de la Cabana Valea Neagră iar urcușul a apărut imediat după ce am depășit cabana.
De-a lungul drumeției ne-am bucurat de izvoarele muntelui până sus la golul alpin (Poarta Vânturilot), unde odată ajunși a mai fost o scurtă plimbare până la lac.
Poarta Vânturilor este, de fapt, o șa foarte largă între vârful Bocârnea (Vf. Siriu) (1657 m), la nord, și culmea Mălaia (1 662 m), la sud, la 1 490 m.
La Poarta Vânturilor am făcut stânga, pe o potecă largă și foarte vizibilă (puntul roșu) iar în 30 de minute eram la Lacul Vulturilor.
Aici te poți bucura de frumusețea și puritatea muntelui, așa cum puține locuri mai sunt în Europa.
Spectacolul oferit de ciobanii care își mânau turma de oi, pentru a bea apă din lac, au făcut deliciul privirilor noastre.
Lacul (1420m) este alimentat din ploi și izvoare, având o adâncime maximă doar de 3 metri.
Lângă lac există un canton de vânătoare care este închis pentru turiști. În schimb, are deschisă o anexă pentru adăpost în caz de vreme nefavorabilă și un loc amenajat pentru corturi, în cazul în care te gândești să poposești aici.
Această drumeție a fost o binecuvântare a naturii, o fericire pentru noi să vedem că încă mai avem zone unde natura este neatinsă de civilizație.
Vă recomandăm acest traseu pentru natură, pentru liniște, și frumusețea surprinzătoare a acestor munți mai puțin umblați”, au explicat Roxana și Costin.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News