Bucătarul chef Joseph Hadad a dezvăluit o rețetă delicioasă de shaorma de casă.
Bucătarul chef Joseph Hadad împărtășește pe blogul său personal diferite rețete sau trucuri din bucătărie, pentru toți pasionații din acest domeniu. De la cele mai complicate rețete, până la cele mai simple, acesta explică pas cu pas modul lor de preparare, astfel încât cititorii să se bucure de o experiență culinară cât mai perfectă. Una dintre cele mai recente rețete distribuite în mediul online de acesta este rețeta de shaorma de casă, un aliment de tip fast-food extrem de îndrăgit de toată lumea, care acum poate fi preparat chiar în propria noastră bucătărie, dar într-o manieră mult mai sănătoasă.
„Este o rețetă pe care eu o mâncam acasă când eram mic. În zona noastră mamele făceau frecvent așa ceva în casă și o puteți face și voi cu ușurință. Este bună pentru o masă de prânz ușoară, sănătoasă și sățioasă.”, a scris celebrul chef pe blogul său personal.
„Se taie puiul cuburi medii, se toacă ceapa julienne, roșiile în cuburi mari, castraveții felii și pătrunjel tocat grosier. Se încinge bine tigaia cu ulei de măsline, se pune puiul și se sotează 2-3 minute, până devine auriu închis. Se adaugă ceapa și se sotează până devine auriu deschis. Se pune sare, chimion și sumac si se amestecă bine, astfel încât să se întrepătrundă aromele.
Se pune humusul pe farfurie, ca un pat. În mijlocul lui se adaugă puiul gătit și deasupra se pun legumele tocate și pătrunjelul. Peste marginea de humus se presară sumac. Farfuria se stropește cu ulei de măsline. Separat se pune pita sau lipia.”, a continuat Joseph Hadad.
Într-o altă postare făcută pe blogul său personal, celebrul bucătar chef a explicat motivul pentru care nu este bine să depozităm vinetele în frigider. Extrem de multe gospodine fac această greșeală însă, în loc să le păstreze intacte pentru cât mai mult timp, acest obicei nu va face decât să le strice și mai tare, explică acesta.
„Vinetele se păstrează cel mai bine la temperatura camerei, fiind foarte sensibile la frig. Așa că țineți-le departe de frigider pentru a preveni deteriorarea lor din cauza temperaturilor scăzute de acolo. Adică pur și simplu, ajung să sufere de degerături, coaja să se deschidă la culoare, iar miezul să devină maro.
Și poate că vi se va părea surprinzător, dar și roșiile, care sunt rude apropiate cu vinetele, ar trebui păstrate tot la temperatura camerei.”, a scris chef Joseph Hadad, pe blogul său personal.
Dacă totuși alegi să ții vinetele în frigider, celebrul bucătar spune că acestea ar trebui să fie consumate într-un interval de maximum trei zile.
„Dacă totuși vreți să păstrați vinetele în frigider, atunci timpul maxim de ținere a lor acolo nu ar trebui să depășească 3 zile. Locul cel mai potrivit este sertarul de legume și, pentru a preveni și mai bine deteriorarea lor, este recomandat să le țineți înfășurate în prosoape de hârtie.
Însă și temperatura camerei poate fi înșelătoare. Vara, de multe ori bucătăriile ajung să fie foarte încinse, așa că dacă aveți posibilitatea să păstrați vinetele într-un loc mai răcoros și departe de razele directe ale soarelui, atunci aceasta este soluția. O cămară, un dulap sau poate chiar o pivniță, pentru cei care se bucură de așa ceva, sunt locurile ideale.”, a continuat acesta.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News