Simona Gherghe, semnal de alarmă, după ce o femeie a născut pe trotuar, în fața spitalului din Urziceni: „O demitere nu rezolva un sistem putred. Spitalele se scufundă”

Data actualizării: | Data publicării:
Sursă foto: Youtube/ ZUnivers Podcasts
Descriere foto: Sursă foto: Youtube/ ZUnivers Podcasts

Simona Gherghe sare în apărarea medicilor, după ce a fost mediatizat cazul unei femei care a născut pe stradă, ajutată de echipajul de pe o ambulanţă, după ce ar fi fost refuzată de Spitalul Urziceni. 


O femeie în vârstă de 24 de ani a născut zilele trecute pe trotuar, după ce ar fi fost refizată de Compartimentul de Primiri Urgențe al Spitalului Municipal Urziceni, pe motiv că spitalul nu a putut asigura gardă specializată. Astfel că a fost contactat serviciul de urgență 112 prin care a fost chemată o mașină aflată în apropiere.

Femeia nu a mai apucat să meargă către o altă unitate spitalicească și a născut pe stradă, ajutată de echipajul de pe o ambulanţă.

"Săptămâna începe cu o nouă viaţă! În această dimineaţă, în jurul orei 6,00, echipajul 97 al SAJ Ialomiţa, substaţia Urziceni, a asistat la naştere o tânără de 24 ani, mama celei de-a treia fetiţe perfect sănătoasă! Felicitări mamei, felicitări colegei mele, Gabriela Dobra, pentru profesionalism şi implicare! P.S. - Aş atribui o mare bilă neagră spitalului municipal Urziceni pentru dezinteres total şi nepăsare, pacienta prezentându-se cu aproximativ 15 minute înainte la CPU, în travaliu, fiind refuzată, motivându-se că vor chema ambulanţa. Un caz cu happy end, dar nu toate se pot încheia aşa", a scris, luni, pe Facebook, ambulanţierul Marian Iordache.

Simona Gherghe: „O demitere nu rezolva un sistem putred. Spitalele se scufundă”


„O femeie naște pe trotuar, în față unui spital orășenesc. Un spital că alte sute din țară asta, care nu are serviciu de urgență de ginecologie, presupun că nu are urgență nici de pediatrie. Știrea ne revoltă, ne sufocăm de neputință, dar nu-i așa că nu ne mai miră nimic în țară asta?

Și totuși ce e-n neregulă?

Ministrul Sănătățîi demite managerul spitalului. Dar ar putea demite tot sistemul, nu? Mâine se poate repetă povestea. În Țăndărei, în Dorohoi, la Făgăraș. Și puneți orice nume de oraș, care nu e reședința de județ.

Într-o zi de weekend, la prânz, la Spitalul Grigore Alexandrescu. Vin copii neîncetat. Aștept cu Vlad în brațe, să ne vină rândul la ecografie. Mă uit la cei câțiva medici și la asistentele din garda. Cel mai mare spital de urgențe pediatrice din România. Mă întreb cum fac față. Adevărul e că sunt supraoameni. Izbucnește un conflict, o mama nemulțumită că așteaptă de două ore cu copilul mic, cu febra. Îl văd pe șeful gărzii cum încearcă să-i explice că ei nu sunt supraoameni. Și îmi spun în gând că sunt. Chiar SUNT.
“Știți care e vină mea? Vină mea e că sunt aici și că nu mi-am luat și eu liber, cum fac alți medici, că doar e weekend! Dumneavoastră loviți în noi, dar noi suntem aici! Loviți în baza piramidei! UPU e baza piramidei! Sistemul e defect! Ăștia suntem, atâția suntem! În spitalul asta vin copii, în urgență, de la sute de kilometri! Pentru că în orașul lor nu are cine să-i trateze! În fiecare zi îmi mai caut câte un motiv să merg mai departe! Și îl găsesc în privirea fiecărui copil pe care pot să-l ajut! Atâția câți suntem, suntem aici că să fie copiii ăștia bine”…
Mă buseste plansul. I-am simțit disperarea. Nu am apucat să-i cer permisiunea să-i dau și numele. Dar eu îi mulțumesc! Lui și tuturor colegilor săi care, într-o duminică nebună, au salvat vieți de copii la Spitalul Grigore Alexandrescu. Cel mai mare spital de pediatrie din România.
Așa că, domnule Ministru, o demitere nu rezolva un sistem putred. Spitalele se scufundă. Aduceți medici, refaceți unitățile de primiri urgențe, asigurați gărzi peste tot în țară. Țară are nevoie de medici, nu de vorbe!”, a scris Simona Gherghe în mediul online. 

 

 

Rafila, despre cazul femeii de la Urziceni: Inspecţia Sanitară de Stat trebuie să reconstituie exact întreaga situaţie

 

 

Inspecţia Sanitară de Stat trebuie să reconstituie exact întreaga situaţie, a declarat luni ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, referindu-se la cazul femeii care a născut pe stradă, ajutată de un echipaj de ambulanţă, după ce ar fi fost refuzată de Spitalul Urziceni.

"Am vazut imaginile de la Urziceni. (...) Inspecţia Sanitară de Stat trebuie să reconstituie exact întreaga situaţie şi vom pune la dispoziţie toate informaţiile pe care le avem, precum şi măsurile care au fost luate în cazul în care ele se impun", a spus ministrul.

 

Poliţia anunţă că s-a autosesizat şi face cercetări pentru abuz în serviciu.

"În urma informaţiilor apărute în spaţiul public, IPJ Ialomiţa s-a autosesizat. Se fac cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de abuz în serviciu. S-a constituit o echipă de cercetare la nivelul Poliţiei municipiului Urziceni şi se fac în acest moment verificări cu privire la toate aspectele. S-a deschis un dosar penal în cauză", au precizat, pentru AGERPRES, reprezentanţii IPJ Ialomiţa.

În spaţiul public au apărut imagini cu femeia care a născut pe trotuar.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Veronica Mavrodin | Categorie: Vedete


Get it on App Store Get it on Google Play



pixel