Simptomele timpurii ale pierderii părului. Testul recomandat de un medic chirurg: „Să încetinim procesul când încă avem podoapa capilară”

Data actualizării: | Data publicării:
Sursă foto: Unsplash/ Tim Mossholder, Unsplash
Descriere foto: Sursă foto: Unsplash/ Tim Mossholder, Unsplash

Dr. Susan Craig Scott vine în ajutorul femeilor care se confruntă cu pierderea părului. Testul simplu pe care îl poți face în casă pentru a îți da seama dacă începi să-ți pierzi părul.

Dr. Susan Craig Scott este cosmeticiană și doctor chirurg. Absolventă a universităților Princeton și Columbia, SUA, ea este chirurg consultant în mai multe spitale din New York City. Din 1996, este medicul echipei de baschet feminin WNBA New York Liberty. A fost consultant invitat în emisiuni precum „Today” și a fost prezentată în ediția "Cei mai buni doctori din Manhattan", a revistei New York.

Vezi și: Obiceiul săptămânal la care Ioana Năstase nu renunță niciodată. Cum se menține în formă soția lui Ilie Năstase: „Nu fac excepție de la acest lucru”

Vezi și: Cum ne îngrijim corect părul, după expunerea îndelungată la soare. Olga Barcari: „Trebuie să reconstruim firul de păr agresat în timpul verii”/ EXCLUSIV

Vezi și: 11 alimente benefice pentru păr. Acestea sunt cele mai importante vitamine pentru creșterea sănătoasă a părului

Prevenția este cea mai importantă

Specialista transmite femeilor pasionate de întreținerea personală că ar trebui să pună accentul pe prevenție deoarece, având grijă de propriul păr din timp, trecerea anilor devine mai puțin „aspră” cu podoaba capilară. 

Ea recomandă femeilor să verifice ustensilele pe care le folosesc pentru a observa cât de mult păr pot pierde într-o zi.

„Este important să fim pregătite pentru că părul nostru se poate subția. Astfel, trebuie să putem recunoaște semnele într-un stadiu timpuriu și să încetinim procesul când încă avem podoaba capilară. Încercați aceste teste simple pentru a determina dacă începeți să pierdeți din păr. Verificați perna, peria de păr și scurgerea din duș sau treceți mâna prin părul ud pentru a vedea dacă acesta cade excesiv.”, spune aceasta, în cartea sa „Biblia părului: Ghid complet de îngrijire și sănătate pentru păr”.

Vezi și: Băutura care crește imunitatea și duce la dispariția celulitei. Se prepară simplu acasă, din câteva ingrediente

Vezi și: Cum scapi complet de celulită. Trebuie să faci asta în fiecare zi: „Efectele se văd în 30 de zile” / VIDEO

Vezi și: Raluca Bădulescu, motivul pentru care poartă peruci: „Mă vopsesc de la 14 ani, pun extensii de când au apărut și…” Ce sfaturi stilistice are pentru femei

Cum îți măsori grosimea părului

Mai mult decât atât, autoarea dezvăluie o tehnică prin care orice femeie își poate măsura grosimea generală a firului de păr. Folosind două monede, una de zece bani, și alta de 50 de bani, orice persoană poate aplica testul sugerat de specialistă.

„Măsurați diametrul cocului pentru a vedea dacă s-a micșorat. Plasați degetul mare și arătătorul în jurul părului ca și cum ați face un coc. Strângeți degetele ferm până când țin părul. Dacă forma rezultată este de mărimea unei monede de zece bani sau mai mică, părul este subțire. Dacă forma rezultată este de mărimea unei monede 50 de bani sau mai mare, firul de păr este considerat gros.

În zona scalpului, încercați să identificați fire de păr mai scurte, mai subțiri și mai puțin pigmentate, cu vârfuri ascuțite. Întrebați-vă dacă ați schimbat recent rutina zilnică prin includerea dietelor restrictive, a contraceptivelor orale sau a altor medicamente. Oricare dintre aceste teste vă poate ajuta să determinați dacă aveți nevoie să consultați un dermatolog sau un stilist specializat.”, a mai precizat aceasta, conform sursei menționate.

Vezi și: Cele mai bune fructe pe care trebuie să le consumi, dacă ai lipsă de fier. Iată ce spun medicii

Vezi și: Alimentul care produce riduri. Îl consumăm în cantitate mare. Dr. Mihail: „Renunță, pentru a avea mai puține riduri”

În cele din urmă, specialista recomandă tuturor să apeleze ori de câte este nevoie la un medic pentru a afla dacă, într-adevăr, se confruntă cu problema pierderii părului. Deși cauzele pot fi numeroase, potrivit celor mai recente studii, stresul reprezintă un factor tot mai răspândit din cauza căruia foarte multe femei încep să prezinte simptomele menționate și de specialistă. De aceea, consultarea unui medic specialist este întotdeauna recomandată în astfel de situații.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: George Eduard Caramiciu | Categorie: Showbiz


Get it on App Store Get it on Google Play



pixel