Artista avea o întreagă poveste de viață.
O'Connor, care a fost deschisă în privința luptei sale de decenii cu boala mentală, a scris pe pagina sa de Facebook, mai devreme în acest lună, că s-a întors la Londra după 23 de ani și că termina un album care va fi lansat anul viitor. De asemenea, a împărtășit planuri de a concerta în Australia și Noua Zeelandă în 2024, și în Europa, Statele Unite și alte teritorii în 2025.
O'Connor a avut o copilărie dificilă după despărțirea părinților când avea opt ani. Cântăreața susținea încă de la o vârstă fragedă că mama sa, cu care a locuit după despărțire, o abuza fizic, ceea ce a dus la implicarea activă a lui O'Connor în apărarea copiilor abuzați. La 15 ani, O'Connor a petrecut optsprezece luni într-un azil din cauza absenteismului și furtului din magazine. Chiar și de la o vârstă fragedă, O'Connor a arătat un talent muzical și, după ce s-a mutat la o altă școală, a înregistrat o demo cu patru piese. Mai târziu, ea a format trupa Ton Ton Macoute, a părăsit școala și s-a mutat la Dublin.
Cariera lui O'Connor a avansat după ce a început să colaboreze cu fostul șef al casei de discuri U2, Fachtna O'Ceallaigh, și a cunoscut succesul la început cu lansarea albumului său de debut "The Lion and the Cobra" din 1987, care a atins statutul de disc de aur și i-a adus o nominalizare la premiul Grammy pentru cea mai bună interpretare rock vocal feminină.
Reușita internațională a venit odată cu lansarea celui de-al doilea album, "I Do Not Want What I Haven't Got", care a inclus noua versiune a lui O'Connor pentru piesa "Nothing Compares 2 U", inițial scrisă de Prince și lansată sub proiectul său secundar, The Family. Interpretarea lui O'Connor a ajuns pe locul 1 în mai multe țări și a rămas în fruntea clasamentelor din Irlanda timp de 11 săptămâni. Piesa i-a adus o nominalizare la premiul Grammy pentru înregistrarea anului, precum și o altă nominalizare pentru cea mai bună interpretare rock vocal feminină. Albumul i-a adus un premiu Grammy pentru cea mai bună interpretare muzicală alternativă.
Ea a apărut și ca Our Lady în filmul din 1997 al lui Neil Jordan, "The Butcher Boy". O'Connor a lansat încă opt albume și a fost nominalizată la premiul Grammy pentru cel mai bun videoclip muzical, format lung, pentru concertul ei live pe caseta VHS "Year of the Horse" din 1990. Piesa ei "Famine" din 1996 a primit de asemenea o nominalizare la premiul Grammy pentru cel mai bun videoclip muzical, format scurt. În 2012, piesa "Lay Your Head Down", pe care a interpretat-o pentru coloana sonoră a filmului "Albert Nobbs", a primit o nominalizare la Globul de Aur pentru cea mai bună melodie originală.
De-a lungul carierei sale, O'Connor a devenit cunoscută pentru natura sa deschisă și pentru mai multe controverse care au înconjurat-o. În 1993, O'Connor a rupt o fotografie a Papei în bucăți în timp ce cânta a cappella piesa "War" a lui Bob Marley în emisiunea "Saturday Night Live", în semn de protest față de abuzul sexual în cadrul bisericii; NBC a primit peste 4.400 de apeluri de plângere ca urmare a acestui incident.
În 2013, O'Connor a scris o scrisoare deschisă către Miley Cyrus referitoare la imaginile explicite ale lui Cyrus și a avertizat-o cu privire la tratamentul femeilor în industria muzicală, îndemnând-o pe Cyrus să nu permită să fie "exploatată" de executivii muzicali. Scrisoarea a primit reacții mixte din partea publicului, iar muzicianul Amanda Palmer a scris o scrisoare deschisă în răspuns declarând că O'Connor era "pe lângă subiect" cu critica sa.
Într-un interviu din 2007, O'Connor a dezvăluit că i s-a pus diagnosticul de tulburare bipolară în 2003 și că a încercat să se sinucidă în 1999, în ziua ei de 33 de ani. Șapte ani mai târziu, ea a afirmat că a obținut alte trei opinii care au confirmat că nu era bipolară.
În 2015, O'Connor a postat pe pagina ei de Facebook că a luat o supradoză ca rezultat al problemelor dintre ea și Donal Lunny, fostul ei soț și tatăl celui mai mic copil al ei, Shane. Poliția irlandeză a declarat ulterior că au găsit-o pe O'Connor și că ea era "în siguranță și sănătoasă" și primea îngrijiri medicale.
În august 2017, ea a postat un videoclip emoțional pe pagina ei de Facebook, afirmând că suferă de trei boli mintale și se simte singură după ce a pierdut custodia fiului ei de 13 ani, Shane. A continuat să spună că a vrut să se sinucidă timp de mai mulți ani și că doar psihiatrii și doctorul o țin în viață. A implorat pe cineva din familie să aibă grijă de ea și a adăugat că este "una dintre milioanele" de persoane stigmatizate din cauza bolilor lor mintale.
O'Connor este supraviețuită de cei trei copii. Fiul ei, Shane, a murit prin sinucidere anul trecut, la vârsta de 17 ani, notează Variety
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News