Dr. Mihail a dezvăluit ce conține, de fapt, siropul de agave.
Extrem de multe persoane în ziua de astăzi caută diferite alternative sănătoasă la alimentele cu care erau obișnuiți în trecut. Astfel, zahărul sau mierea au fost înlocuite recent cu siropul de agave, despre care toată lumea crede că este mult mai prietenos cu silueta și mai bun pentru sănătate. Acest lucru este total fals, spune Dr. Mihail, care le dezvăluie oamenilor ce conține, de fapt, acest îndulcitor.
„Atenție! Pentru toți oamenii care mănâncă sirop de agave și consideră că e ceva natural și sănătos, vă rog să vă opriți. Uitați-vă la ingrediente, căutați pe internet să vedeți că siropul de agave are 20% glucoză, 80% glucoză și un pic de apă, ca să le facă lichide. Fructoza se transformă imediat în ficat în glucoză sau se depozitează sub formă de grăsime. Siropul de agave este zahăr, mai bine mănânci miere, care este tot un zahăr lichid, dar care măcar are proprietăți. Zahărul și mierea sunt aproximativ asemănătoare, este mai bună, dar siropul de agave e pur și simplu zahăr lichid, care nu are nicio proprietate, o păcăleală de marketing, care te face să crezi că e ok, pentru că e plasat în locul de mâncare sănătoasă.”, a declarat Dr. Mihail, pe rețelele de socializare.
Și Lidia Fecioru a vorbit despre îndulcitorii care au efecte negative asupra sănătății. De data aceasta, accentul a fost pus pe diferența dintre zahărul alb și cel brun, cel din urmă fiind considerat a fi mai sănătos de majoritatea persoanelor. Acest lucru e greșit, spune ea.
„Toți medicii spun: nu puneți mierea în ceaiul fierbinte, nu îndulciți cafeaua cu miere, pentru că nu are nicio valoare, trendul... problema este că ne îmbolnăvește. Toată lumea mănâncă zahăr brun. Ce înseamnă zahărul brun? Zahăr necurățat. Nu mai bine îl luăm pe ăsta curățat? Că nu mănânc cantitatea pe care aș putea să o mănânc, mănânc mai puțin, asta e cu totul altceva.”, spune Lidia Fecioru, bioenergoterapeut, în exclusivitate la Pastila de Frumusețe de la Spectacola, DC News și DC Medical.
Cât despre alte tipuri de îndulcitori, aceștia ne sunt total interziși, dacă nu suntem diabetici, spune Lidia Fecioru. Aceste lucruri pot avea un impact negativ asupra sănătății noastre, astfel încât nu avem niciun motiv pentru care să le introducem în cafeaua de dimineață.
„Îndulcitorii sunt interziși atât timp cât nu suntem diabetici sau nu avem o altă boală la care este interzis zahărul, nu avem voie să consumăm acei îndulcitori. E interzis!
Mai bine bei cafeaua amară. Nu o mai îndulci. Las-o așa”, a mai spus bioenergoterapeutul.
Te-ar putea interesa și: Alimentul considerat a fi „aur” pentru ficat și creier. Lidia Fecioru: „Avem nevoie de el”
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News