Smoothie-urile sunt o variantă de mic dejun pentru cei mereu pe fugă, însă este important să faceți combinația corectă, astfel încât paharul de energie să nu se transforme într-o ”bombă calorică”.
Fructele și legumele sunt o sursă importantă de vitamine, minerale și nutrienți, iar pentru persoanele aflate mai mereu pe fugă sau care nu au poftă de mâncare dimineața, consumul acestora poate să vină sub formă de suc sau smoothie.
Comparativ cu sucurile de fructe și legume, care rămân fără o parte importantă din fibre, dar aduce o cantitate mai mare de calorii, în smoothie-uri lucrurile sunt ceva mai echilibrate, mai ales dacă acesta este preparat corect.
”Un smoothie dimineața, pregătit într-un mod corect, prin asocieri potrivite de ingrediente poate reprezenta un boost de energie, atât pentru adulți, cât și pentru copii, mai ales dacă nu au poftă de mâncare și vor să mănânce dimineața, putem integra un smoothie cu cât mai mule ingrediente”, a declarat dr. Alina Epure, doctor în nutriție, la Neatza cu Răzvan și Dani, de la Antena 1.
În ceea ce privește combinațiile pe care le putem obține, totul ține de creativitate, de dispoziția din bucătărie, dar și de gustul celor care le consumă.
Alina Epure a exemplificat câteva tipuri de smoothie pe care cei mici le vor îndrăgi, mai ales că sunt iubitori de dulce.
”Putem să adăugăm banană și pudră de roșcovă, să aducă mai mult spre zona de ciocolată, căpșuni, afine, curmale, avocado, astefel încât să integrăm și partea de grăsimi sănătoase într-un smoothie de dimineață.
Este important cum asociem ingredientele, pentru că putem avea și variante sau rețete în care însă există un raport mare între calorii și grăsimi.
Citește întreaga știre pe DC Medical.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News