Șnițelul de post este extrem de gustos și se prepară foarte rapid.
INGREDIENTE:
300 gr soia felii
1 ceapă mare
5 căței usturoi
100 gr făin
200 ml apă, sare și piper după gust
200 gr pesmet
ierburi măcinate
ulei pentru prăjit
MOD DE PREPARARE:
Într-o cratiță punem: 2 l apă, ceapă tăiată pe jumătate, 1 linguriță de sare, piper după gust, cimbru uscat. Punem cratița pe foc, după primul clocot adăugăm soia și setăm focul pe minim. Se fierb 20 minute, apoi adăugăm usturoiul pisat și acoperim cratița. După 10 minute scoatem soia cu o spumiera și le lăsăm să se răcescă. Se scurg bine de lichid prin apăsare. Făina se amestecă cu sare, piper, ierburi măcinate pi apă. Amestecăm bine până formăm o compoziție omogenă. Trecem feliile de soia prin compoziția formată, prin pesmet și apoi se prăjesc în ulei încins. Le prăjim pe ambele părți și le scoatem pe o farfurie tapetată cu hârtie absorbantă.
POFTĂ BUNĂ!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News