Iată cum poți organiza eficient cărțile pe rafturi.
Dacă pentru unii lectura nu reprezintă neapărat o activitate relaxantă, pentru alții este cel mai bun mod de a evada din cotidian, de a se deconecta de rutina zilnică. În România sunt oameni care nu au reușit să citească mai mult de o carte pe tot parcursul vieții, dar există și oameni care citesc în fiecare zi.
Dacă și ție îți place să citești, să te dezvolți cu ajutorul cărților, cel mai probabil ai o colecție impresionantă de volume acasă. Fie că vorbim de romane dragoste, cărți de dezvoltare personală, cărți de business, literatură contemporană sau carti crestine, fiecare trebuie să aibă un loc special în bibliotecă. Dar ai suficient spațiu? Iată câteva soluții ingenioase pentru pasionații de lectură:
Bancheta cu cărți
Dacă ai descoperit curând plăcerea de a citi lângă fereastră, atunci ar trebui să pui pe lista de cumpărături o banchetă prevăzută cu rafturi – un loc special unde să depozitezi toate cărțile pe care ți-ai propus să le citești în perioada următoare
Raftul de sub pat – un alt mod de a depozita cărțile citite
Dacă nu ai suficient spațiu acasă, dar vrei să păstrezi toate cărțile citite, ai putea lua în calcul depozitarea acestora în raftul care se află sub pat. În acest fel, nu vei renunța la cărțile tale preferate, păstrându-le într-un loc sigur, fără să te incomodeze.
Fă cunoștință cu rafturile plutitoare!
Locuiești într-un apartament de mici dimensiuni, dar ai o colecție impresionantă de cărți? Fă cunoștință cu rafturile plutitoare! Le poți plasa pe un perete, într-un mod cât mai creativ, jucându-te cu culorile cărților, cu dimensiunile rafturilor, dar și cu formele acestora. În plus, în acest fel vei reuși să gestionezi inteligent spațiul de care dispui.
Raftul cu cărți – un adevărat element de design
Dacă ai descoperit gustul dulce al lecturii cu mult timp în urmă, probabil că ai o colecție impresionantă de volume. Dar unde le depozitezi? Aici intervine creativitatea. Poți utiliza orice spațiu ai la îndemână pentru a crea rafturi speciale: deasupra ușilor, spațiul de sub scări, mici porțiuni din perete, deasupra patului sau biroului etc.
Îmbinarea utilului cu plăcutul
În ultimii ani, în perioada sărbătorilor de iarnă, imaginea bradului construit din cărți s-a viralizat peste tot în lume și a devenit model pentru multe familii care pun accent pe literatură, cunoaștere și sete de informație. Vorbim și despre un mod ingenios de a depozita cărțile. Dar ce facem cu ele în afara sărbătorilor de iarnă? Răspunsul este simplu: îmbină utilul cu plăcutul! Poți crea un turn realizat doar din cărți lângă fereastra din living, depozitează câteva pe noptiere și nu uita de obiectele decorative.
Dacă alegi, de exemplu, varianta rafturilor suspendate, poți opta și pentru câteva plante verzi, lumânărele interesante și statuete pe care să le așezi printre cărți.
Așadar, există o mulțime de modalități creative cu ajutorul cărora îți poți depozita colecția impresionantă de cărți. Indiferent că citești romane de dragoste, cărți din literatura clasică, povești bisericești sau cărți de dezvoltare personală, cu siguranța nu te poți despărți de ele și îți vei dori ca, la un moment dat, să le recitești. Din acest motiv, este esențial să găsești o modalitate eficientă pentru a le organiza.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News