Somnul de frumusețe se presupune că are efecte asupra pielii. Dar oare acesta chiar există?
Somnul de frumusețe chiar există, potrivit specialiștilor. În timp ce dormim pielea noastră se regenerează.Există unele studii de cercetare în spatele conceptului de somn de frumusete. Somnul este momentul în care are loc o recuperare internă – și epidermică – cea mai importantă!
O noapte nedormită va avea efecte asupra pielii. Cercetările mai vechi din 2013 spun chiar că o noapte de somn sărac poate provoca:
- pleoape căzute
- ochii umflați
- cearcăne
- piele mai palidă
- mai multe riduri și linii fine
- mai multe riduri în jurul gurii
Un studiu din 2017 a constatat că două zile de somn neregulat au afectat negativ atractivitatea percepută de participanți. Deci, ceea ce pare a fi o problemă peste noapte s-ar putea transforma în ceva mai permanent, notează Healthline.
În primul rand, trebuie să înțelegi că somnul este momentul în care corpul tău se repara singur. Acest lucru este valabil pentru epiderma la fel de mult precum este pentru creier sau mușchi. În timpul somnului, fluxul sanguin al pielii crește, iar organul își reconstruiește colagenul și repară daunele cauzate de expunerea la UV, reducând ridurile și petele de vârstă.
Somnul joacă un rol cheie în menținerea și repararea întregului corp, de la creier și sistemul imunitar la metabolism și chiar la piele. Multe procese de restaurare apar în timpul somnului, cum ar fi:
- Creșterea producției de hormon de creștere, care este gândit pentru a ajuta la creșterea masei musculare și reconstruirea celulelor
- Crearea de hormoni care previn boala și luptă împotriva infecțiilor
- Formarea și menținerea căilor neuronale în creier
Aceste procese pot juca un rol în aspectul fizic al unei persoane, ceea ce poate influența percepția de sine a frumuseții.
Citește continuarea pe DCMedical.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News