Sorin Bontea, rețetă de ardei umpluți: „Au ieșit foarte buni”. Trucul inedit care-i face să fie atât de delicioși

Data actualizării: | Data publicării:

Sorin Bontea vine în ajutorul tău cu o nouă rețetă tradițională românească. 

Sorin Bontea și-a propus de ceva vreme să-și inspire fanii cu diferite preparate, fie din bucătăria tradițională sau românească. Acesta postează pe Youtube  diferite delicatese care să poată fi ușor de pregătit și de internauți, dar unde își dorește să ofere, în același timp, și trucuri inedite, pe care le-a adunat la rândul său, de-a lungul anilor. De data asta, este vorba despre ardeii umpluți, care, deși pare a fi un preparat banal, Sorin Bontea dezvăluie un mod de preparare inedit, la care nu te-ai fi gândit înainte.

Citește și: Sorin Bontea, rețetă de clătite americane. Trucul care le face extrem de pufoase și fără cocoloașe: „Așa scapi de ele”

Ingrediente:

  • ardei grași
  • 40 de g orez/ 100 g de carne
  • ceapă
  • carne tocată de porc
  • cimbru, sare, piper
  • ulei

Mod de preparare:

„Eu cantitățile le pun din ochi, nici la sarmale nu cântăresc nimic, la ardeiul umplut pun mai mult orez. Pun uleiul de floarea soarelui la încins, adaug ceapa și o călesc până devine aurie. Când avem ceapa gata, punem puțină paste de tomate, o lingură, nu foarte mult. Pun și orezul, îl călesc și pe el un minut și opresc focul. Acum las compoziția la răcit.

Între timp, pun în carne sare, piper, cimbru și compoziția de orez rece. Amestecăm și asta e. O să umplu ardeii, dar până atunci, voi face și sosul. Pun două linguri de pastă de tomate, apă, puțin cimbru, piper și sare. Amestec și las să fiarbă. Pun între timp puțin ulei la încins într-o tigaie și umplu ardeii, după care îi pun să se prăjească în tigaie pe toți, pentru a le da culoare. Pregătim și crăticioara și îi punem aici, după. După ce sosul dă în fiert, îl punem peste ei, până la buza ardeiului. Îi bagi la cuptor până sunt gata, nu există un timp exact, e în funcție de ardei și de cuptor. Îi țin la 170 de grade. Ardeii au ieșit foarte buni și cu siguranță n-o să mâncați doar unul, ci doi, trei. Poftă bună!”, a dezvăluit Sorin Bontea.

Pe aceeași temă: Sorin Bontea, rețetă de mazăre cu pui: „Nu este greu de preparat și va fi foarte gustoasă”. Trucul inedit folosit de bucătarul chef

Cătălin Scărlătescu, avertisment către părinți

Tot din gama „trucurilor” pe care ar trebui să le știe orice adult face parte și următorul avertisment lansat chiar de Scărlătescu. Celebrul bucătar chef de la Antena 1 trage un semnal de alarmă asupra unui desert extrem de îndrăgit de cei mici. Este vorba despre clătite. Le savurăm cu dulceață, ciocolată sau chiar și simple și, partea cea mai bună dintre toate, este că sunt gata într-o clipă. Ar trebui însă să ne ferim de ele, spune colegul de platou a lui Sorin Bontea.

„Nu mai dați clătite la copii, vă rog frumos! E un aluat care nu e copt, nu e fiert, nu e prăjit, nu e de niciun fel. Dacă-l strângi în mână zici că e săpun.

Îl mănânci și îți trebuie cel puțin 5 zile pentru a-l digera. De ce ai avea nevoie de o foaie de clătită să mănânci o dulceață?”, a afirmat chef Cătălin Scărlătescu la Antena 1, în cadrul emisiunii Prețul cel bun.

Te-ar putea interesa și: Sorin Bontea, rețetă de mazăre cu pui: „Nu este greu de preparat și va fi foarte gustoasă”. Trucul inedit folosit de bucătarul chef



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Andreea Cercel | Categorie: Retete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel