Sorin Bontea a propus o rețetă inedită de cheesecake, pe care a preparat-o la proba de amuletă, din cadrul emisiunii „Chefi la cuțite.”
Ingrediente blat:
- ouă
- zahăr
- făină
- cacao
Ingrediente cremă:
- ciocolată albă
- cremă de brânză
- frișcă
- vanilie
Ingrediente decor:
- zahăr
- zmeură pentru coulis
Prima dată se prepară blatul. Se separă albușul de gălbenuș, după care albușul se bate spumă, până când se obține o bezea tare. Zahărul se adaugă în gălbenușul, cu făina și cacao, după care se încorporează ușor albușul, ca să rămână aerat. Se întinde blatul uniform într-o tavă, după care se bagă la cuptor.
Între timp, se prepară crema. Se pune ciocolata pe foc, până se topește. După ce aceasta se mai temperează, se adaugă crema de brânză, vanilia și se mixează. Se adaugă apoi frișca ușor, de jos în sus, ca să rămână aerată. Compoziția se pune în forme de silicon, după care se bagă la rece.
Pentru prepararea zahărului ars, se pune puțin zahăr pe foc, până devine galben auriu. După ce se temperează, se stropește cu o lingură pe o foaie de copt și se lasă să se întărească. După asta, se prepară coulisul de zmeură Se pune zmeura în blender, după care se strecoară, până se obține un piure.
Se montează mai întâi o lingură de coulis în farfurie, se decupează o bucată rotundă de blat care se lipește de crema de ciocolată și se adaugă în farfurie. Deasupra se adaugă și modelul de zahăr ars obținut.
Ingrediente chiftele:
- carne tocată de porc
-ceapă
- pătrunjel
- usturoi
- mărar
- sare, piper
- ouă
- cimbru
- pâine în apă
Ingrediente pentru sosul marinat:
- puțin usturoi
- suc de roșii
- foi de dafin
- boabe de piper
- un strop de zahăr
- oțet
Mod de preparare:
„Am tot primit și am tot mâncat chiftele marinate. Eu știu că cel mai important la chiftelele marinate este sosul, care trebuie să aibă puțin oțet, de asta le spune chiftele marinate. Astăzi am să fac această rețetă, care va avea și puțin oțet.”, a spus chef Sorin Bontea, pe Youtube.
Se adaugă cimbrul peste carnea tocată și restul verdețurilor. Punem după și usturoiul, ceapa, tocată mărunt, sare, după gust, piper, ouăle și se amestecă bine. După ce amestecăm bine, adăugăm și pâine, aproape un sfert. Se poate folosi pâinea care a rămas uscată în casă. După ce compoziția este gata, începem să le modelăm rotunde, în funcție de cât le vrem de mari, după care le dăm prin făină și le punem la prăjit, în uleiul încins. Dacă scoți chiftelele puțin mai crude, nu este problemă, pentru că acestea vor fierbe în sos.
Pentru sos, punem într-o cratiță uleiul și usturoiul, se adaugă sosul de roșu, după ce se călește usturoiul, adăugăm și puțină apă, foile de dafin, boabele de piper, sare, după gust și puțin zahăr, pentru a tăia aciditatea. Totul se fierbe la foc mic. Se poate adăuga și apă, n funcție de cât este de gros sosul de roșii. După un timp, adăugăm oțetul, cam o lingură, și lăsăm să mai fiarbă câteva minute. Când este aproape gata, punem chiftelele în sos, la foc mic și mai lăsăm să fiarbă cam cinci minute. Când sunt gata, putem adăuga puțin mărar peste și rețeta este gata.
Rețeta delicioasă de supă cremă de legumă a bucătarului Joseph Hadad: „Este naturală 100%”
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News