Sorin Bontea, rețetă de ciorbă de cartofi oltenească, cu mărar: „Unul dintre ingredientele importante...”. Modul de preparare este unul inedit

Data publicării:
Sorin Bontea, ciorbă de cartofi/ captură video Youtube, Chefi la cuțite
Descriere foto: Sorin Bontea, ciorbă de cartofi/ captură video Youtube, Chefi la cuțite

Sorin Bontea le-a oferit fanilor o altfel de variantă de a prepara ciorba de cartofi. 

Într-o lume în care arta culinară a devenit extrem de diversă, plină de rețete împrumutate din toate bucătăriile lumii, Sorin Bontea își dorește să promoveze cât mai mult gustul autentic românesc și să le amintească oamenilor de cele mai delicioase rețete, care, cel mai probabil, te vor duce direct cu gândul la copilărie. Așadar, acesta a dezvăluit o rețetă delicioasă de ciorbă de cartofi, cum numai în Oltenia se face, acrită cu zeamă de varză și completată perfect de mărarul proaspăt tocat.

Citește și: Rețeta de supă de găluște a lui chef Sorin Bontea. Trucurile inedite care te ajută să obții un preparat foarte delicios: „Miroase așa de bine”

Ingrediente:

  • 2 cepe mari
  • 2 morcovi
  • cartofi
  • zeamă de varză
  • ulei
  • mărar
  • roșii

Mod de preparare:

„Vă propun să facem o ciorbă de cartofi. Mă chinui să o fac la fel de când aveam 16 ani, așa cum o făcea Maia. Încerc să o fac să aibă același gust, îmi aduc foarte bine aminte gustul. Niciodată nu mi-a ieșit așa cum era aia. Ai nevoie de ceapa tocată, morcovul ras, cartofii tăiați cuburi, sper să-mi iasă la fel.

Pun ulei într-o oală, cam 100 ml, pun ceapa și o călesc. Pun și morcovul după, iar abia când sunt gata, adăugăm și cartofii, care fierb mai repede decât morcovii și ceapa. Între timp, pun și zeama de varză la fiert și trebuie să avem grijă ca compoziția să nu se ardă. La un moment dat, o să pun și un strop de apă, nu multă, foarte puțină, pentru că vreau să se evapore, cam 100 ml. Acum pun și cartofii, care trebuie să se călească și ei puțin, la foc mic. După câteva minute, pun apă până când acopăr cartofii, care trebuie să fie bine fierți și las tot la foc mic. 

După ce au fiert cartofii, pun roșiile, după care zeama de varză, mai întâi jumătate, după care mai las să fiarbă 5 minute. Zeama de varză este unul dintre ingredientele importante la ciorba de asta. Eu pe asta o fac cu mărar, putem spune că e ciorbă de cartofi din Oltenia.”, spune Sorin Bontea pe Youtube.

VEZI și: Sorin Bontea, rețetă de ardei umpluți: „Au ieșit foarte buni”. Trucul inedit care-i face să fie atât de delicioși

A început să lucreze în bucătărie de la o vârstă fragedă

Asemenea colegilor săi din cadrul emisiunii de pe Antena 1, Chefi la cuțite, Sorin Bontea a început să lucreze în bucătărie de la vârsta fragedă de 16 ani. Nu era vorba despre un job ca și bucătar pe atunci, celebrul bucătar începând de la „munca de jos.”

„Curățam cartofi, spălam legume, tăiam ceapă, cam asta puteai să faci la început. Făceam piața în fiecare dimineață pentru restaurant, știam toate babele din piață, mă certam cu ele pe salată…”, a dezvăluit acesta în trecut, potrivit a1.

Cât despre mâncarea sa favorită, aceea este cea din copilărie, după cum încearcă și acum să promoveze cât mai mult, prin rețetele pe care le propune fanilor. 

„România mea culinară înseamnă mâncare gătită, pentru că noi nu avem atât de multe condimente, care să ascundă gusturile. Gustul românesc este gustul cu care ai crescut, fiindcă diferă de la zonă la zonă”, mai spunea el.

Citește și: Sorin Bontea, rețetă de ciulama de ciuperci: „Așa nu faci cocoloașe”. Bucătarul chef folosește niște trucuri inedite



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Andreea Cercel | Categorie: Vedete


Get it on App Store Get it on Google Play



pixel