Sorin Bontea, rețetă de ciulama de ciuperci: „Așa nu faci cocoloașe”. Bucătarul chef folosește niște trucuri inedite

Data publicării:
Sorin Bontea, ciulama de ciuperci/ captură video Youtube, Chefi la cuțite
Descriere foto: Sorin Bontea, ciulama de ciuperci/ captură video Youtube, Chefi la cuțite

Sorin Bontea le propune fanilor o rețetă autentică din bucătăria românească.

Sorin Bontea vine cu o nouă rețetă pentru persoanele care nu mai știu ce să gătească și au nevoie de o idee. Preparatul propus de celebrul bucătar chef este unul tradițional, astfel încât multe gospodine au auzit, cu siguranță, de el. Cu toate acestea, felul de preparare al acestuia este unul inedit, motiv pentru care vei vrea să-l încerci. Așadar, vă prezentăm rețeta de ciulama de ciuperci by chef Sorin Bontea.

Citește și. Sorin Bontea, rețetă de mazăre cu pui: „Nu este greu de preparat și va fi foarte gustoasă”. Trucul inedit folosit de bucătarul chef

Ingrediente:

  • ceapă
  • țelină
  • morcov
  • păstârnac
  • ardei gras
  • ciuperci
  • sare
  • 8 linguri de făină

„Din seria „mâncare de-a noastră”, vreau astăzi să vă propun ciulama de ciuperci. Nu este o rețetă complicată. Prima oară, pun 10 linguri de ulei, îl las să se încingă, după care adaug făina. Cel mai important este să nu facem cocoloașe în ciulama și o să vă arăt cum. Am pus cele 8 linguri de făină, iar focul trebuie să fie mic. Acum, o să pun foarte puțină supă (n.r obținută din ceapă, țelină, morcov, păstârnac și ardei gras), care trebuie să fie fierbinte, și repede amestec. Iar mai pun puțină, amestec. O să devină mai greu, dar așa nu faci cocoloașe, se face practic ca o cremă, nu are niciun cocoloș. La final, putem adăuga mai multă supă și aștept să fiarbă, pentru ca să se îngroașe. Lăsăm focul spre mic în permanență și amestecăm continuu, ca să nu se lipească.

Ideea este așa, încercați să găsiți cele mai albe ciuperci, dacă sunt maro, va ieși ciulamaua mai închisă, gri. Nu înseamnă că nu e bună, dar ca și aspect. Dacă sunt mari, le tai în patru, dacă nu, jumătate. Am folosit trei tipuri de ciuperci, pentru gust și le adaug în sos. Las oala să fiarbă 30 de minute liniștit.

Ciulamaua este gata, pun și niște mărar pentru decor, niște ulei de măsline deasupra și e gata. Arată foarte bine și este foarte bună.”, spune Sorin Bontea, pe Youtube.

Pe aceeași temă: Sorin Bontea, rețetă de ardei umpluți: „Au ieșit foarte buni”. Trucul inedit care-i face să fie atât de delicioși

Sorin Bontea nu și-a dorit mereu să devină bucătar

Chiar dacă acum este unul dintre cei mai celebri bucătari chefi din țara noastră, Sorin Bontea dezvăluia recent faptul că nu întotdeauna a aspirat la această meserie. Ba mai mult, își dorea foarte mult să activeze în domeniul artistic. Totuși, în adolescență a venit și primul loc de muncă în bucătărie, unde acesta și-a descoperit adevărata chemare.

„Nu mai știu câți ani aveam, zece, 11 ani și am fost la colindat. Mi-am luat chitara și mai aveam câțiva prieteni care cântau. Eram vreo trei care cântam și învățăm acordurile desenate pe hârtie. Am spus că vreau să merg la școala populară de artă. Cred că aveam și puțină voce pe vremea aceea. Când a trecut timpul, m-am angajat la 16 ani în bucătărie și de atunci…”, a mai spus Sorin Bontea în trecut, potrivit cancan.

Te-ar putea interesa și: Sorin Bontea, rețetă de mazăre cu pui: „Nu este greu de preparat și va fi foarte gustoasă”. Trucul inedit folosit de bucătarul chef



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Andreea Cercel | Categorie: Retete


Get it on App Store Get it on Google Play



pixel