Sorin Bontea le-a dezvăluit fanilor rețeta sa secretă de clătite americane.
Sorin Bontea propune o rețetă perfectă cu care îți poți începe oricând ziua. Este vorba despre clătitele americane, ce pot fi servite la mic dejun, la brunch sau în orice alt moment al zilei, drept un desert special pentru întreaga familie. Pentru a nu da greș în prepararea lor, Sorin Bontea a explicat pas cu pas pe Youtube ce trebuie să faci, astfel încât clătitele să nu iasă cu cocoloașe, dar să fie și foarte pufoase.
Ingrediente
Mod de preparare:
Prima dată, trebuie să pui ouăle într-un castron, zahărul, vanilia și să le amesteci bine. Se adaugă untul topit și se amestecă din nou. Se adaugă apoi și laptele și se amestecă bine.
În alt castron, se pune făina, praful de copt și sarea și se amestecă. Ca să nu faci cocoloașe în compoziție, oul se adaugă peste făină câte puțin și se amestecă ușor, ușor. „Așa scapi de cocoloașe”, spune Sorin Bontea.
Compoziția este gata, iar tu te poți apucate de preparat clătitele. Tapetează o tigaie cu puțin ulei, iar când acesta este încins, adaugă prima clătită.
„Trebuie gătite un minute pe o parte, 30 de secunde pe cealaltă, la foc mediu, spre mic, să aibă timp să se gătească. Întotdeauna amestec compoziția, înainte să o pun în tigaie. Sirop de arțar puteți pune cât de mult vreți”, a mai spus bucătarul chef.
Te-ar putea interesa și: Alimentul la care Cătălin Scărlătescu a renunțat definitiv: „Eram foarte gras”. Așa a slăbit peste 50 de kilograme
Faptul că pasiunea pentru bucătărie a venit de la o vârstă destul de fragedă, l-a împiedicat pe Bontea să continue și studiile superioare. Acesta vorbea în trecut cum a reușit cu greu să termine liceul, însă, cu toate acestea, recunoștea faptul că a fost mereu fanul lecturii întotdeauna.
„Am citit câteva cărți la viața mea. Mi-au plăcut mult romanele Agathei Christie, dar nu m-am oprit doar la literatură polițistă. În principiu, am citit cam tot ce trebuia să citească un copil și un tânăr până în adolescență”, a declarat Sorin Bontea în podcastul lui Mihai Morar „Fain și simplu”.
Dacă foarte mulți știu de mici ce vor deveni „când vor crește mari”, Sorin Bontea avea alte planuri, în trecut. Acesta nu doar că nu se vedea bucătar, dar visa să devină artist, iar pentru asta se pregătea încă de la 10 ani.
„Nu mai știu câți ani aveam, zece, 11 ani și am fost la colindat. Mi-am luat chitara și mai aveam câțiva prieteni care cântau. Eram vreo trei care cântam și învățăm acordurile desenate pe hârtie. Am spus că vreau să merg la școala populară de artă. Cred că aveam și puțină voce pe vremea aceea. Când a trecut timpul, m-am angajat la 16 ani în bucătărie și de atunci…”, a mai spus Sorin Bontea.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News