Sorin Bontea, rețetă de covrigi cu scorțișoară, pentru masa de Crăciun: „O combinație între cozonac și rulouri cu scorțișoară”

Data publicării:

Sorin Bontea vine în ajutorul fanilor săi cu o rețetă delicioasă de sărbătoare. 

Extrem de multe gospodine și-au deschis lista preparatelor pentru sărbători și se chinuie să găsească cele mai bune feluri de mâncare, cu ajutorul cărora să-i surprindă pe cei dragi. În acest sens, Sorin Bontea vine în ajutorul tuturor cu o rețetă excelentă de covrigi cu scorțișoară, care pot înlocui clasicul cozonac. Sunt foarte ușor de preparat, dar și delicioși, promite bucătarul chef. 

Ingrediente:
375 g făină
40 ml ulei
240 ml lapte
7 g drojdie
scorțișoară
100 g zahăr
30 g unt

Mod de preparare:

„Vin sărbătorile, așa că trebuie să ne pregătim. Mie mi-a plăcut mereu să miroasă a scorțișoară în casă, așa că cine poate refuza un covrig cu scorțișoară? Eu unul nu. Nu este foarte complicat. Primul lucru este să punem laptele călduț, drojdia uscată și zahărul, care ajută drojdia să se activeze. Nu amestec foarte mult și lăsăm 5-7 minute, să se activeze drojdia, după care pun și restul ingredientelor. 

Drojdia s-a activat și o să pun făina, sarea și uleiul și amestec iar, până omogenizez bine. Pun puțin de ulei într-un bol, după care transfer aluatul, care este puțin moale. Îi pun folie de plastic și îl las să crească 60 de minute, la temperatura camerei, să crească natural.”, spune Sorin Bontea pe rețelele de socializare.

Citește și: Chef Joseph Hadad, rețetă de pate de casă. Pasul important peste care nu trebuie să treci: „Dau un gust amar și sunt nesănătoase”

Ce trebuie să faci, după ce crește aluatul

După ce aluatul și-a dublat cantitatea, este momentul de prepararea propriu-zisă, care se face extrem de ușor. Blatul trebuie întins pe masa de lucru cât mai bine, peste care se întinde cât mai mult unt, zahăr și scorțișoară. Apoi, totul se „împachetează” frumos, pentru a se obține niște dreptunghiuri egale, pe care urmează să le formezi sub forma unor covrigi delicioși.

„Aluatul a crescut, și-a dublat volumul, nu mai pun făină, doar ulei, ca să fiu sigur că nu se lipește iar apoi îl aranjez cu mâna, e moale și se lucrează foarte ușor cu el. O să fac un dreptunghi, pun unt, care trebuie să fie moale, zahăr mare și scorțișoară. Îl împachetăm iar într-un dreptunghi și îl împart în șase. Aplatizez fiecare bucată la capete și o răsucesc. L-am lipit și îl pun în tavă. Am format covrigii, pun plastic și îi mai las să crească câteva minute. Dacă vi se pare că nu au crescut, puteți să îi mai lăsați 5-10 minute, nu se întâmplă absolut nimic.”, a continuat acesta. 

VEZI și: Chef Joseph Hadad, trucuri pentru cele mai bune legume la cuptor. Ingredientul care nu trebuie să-ți lipsească: „Va avea efect și asupra texturii”

Pentru un plus de aspect, covrigii trebuie să fie unși cu gălbenuș de ou, peste care se mai presară și zahăr,  spune bucătarul.

„O să-i ung cu gălbenuș de ou, pentru a luci frumos, presar zahăr și îi introduc la 200 de g în cuptor, timp de 20 de minute. Cuptorul trebuie să fie preîncălzit. Doamne, cum miroase. Este o combinație între cozonac și rulouri cu scorțișoară. Sunt buni, perfect de servit în Ajun.”, a încheiat el.

Citește și: Sorin Bontea, rețetă gustoasă și rapidă de gogoși. Trucul prin care îți dai seama că uleiul este perfect încins



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Andreea Cercel | Categorie: Retete


Get it on App Store Get it on Google Play



pixel