Sorin Bontea le-a dezvăluit fanilor săi o rețetă autentică de curry indian.
Sorin Bontea este unul dintre cei mai cunoscuți bucătari din țara noastră, nu doar pentru preparatele tradițional românești pe care le face întotdeauna, ci și pentru delicatesele inspirate din alte culturi. Și, pentru că a gătit alături de foarte mulți specialiști în domeniu, de-a lungul timpului, acesta a învățat și cele mai ascunse trucuri, pe care își dorește să le împărtășească, la rândul săi, cu fanii. Așadar, dacă vrei să afli cum să prepari cel mai bun curry cu pui, mai jos găsești rețeta inedită folosită mereu de Bontea, care promite că gustul va fi unul perfect.
Ingrediente:
1 ceapă
4 căței de usturoi
câteva felii de ghimbir
800 de g de pulpe de pui dezosate
cremă de cocos
lapte de cocos
pastă de tomate
coriandru și multe alte condimente, după gust
Mod de preparare:
„M-am gândit să fac un curry, iar ca el să iasă bun, trebuie să ai și cele mai bune condimente. Va fi un curry parfumat, aromat, dar foarte gustos. Toc ceapa, ghimbirul, usturoiul. Încingem uleiul și le călim până se fac aurii. Când ceapa a început să se coloreze, înseamnă că e timpul să punem condimentele. O să încep cu pudra de curry, miroase foarte bine. O să pun cam un plic și jumătate. Acum o să mai pun boia dulce, cam două lingurițe, ghimbir măcinat, o linguriță, scorțișoară sub forma de baton, eu pun două. E foarte important să gătim bine condimentele.”, spune Sorin Bontea pe rețelele de socializare.
Te-ar putea interesa și: Sorin Bontea, rețetă de pizza de casă. Secretul pentru un aluat pufos la interior și crocant la exterior
Extrem de important este să stai constant lângă oală, spune Bontea, astfel încât condimentele să nu se prindă de fundul recipientului și, astfel, să-ți strice gustul preparatului. Un alt truc important folosit de bucătarul chef este acela de a lăsa puiul să fiarbă în sos, pentru un plus de aromă.
„Punem puțină apă unde am fiert orezul, doar cât să acopere condimentul. Trebuie să stați lângă cratiță, astfel încât să nu se lipească. O să devină ca o cremă, un sos, nu trebuie să se simită ca un praf. Adaug și două lingurițe de pastă de tomate. Când totul s-a legat, adăugăm puiul. E foarte important ca acesta să fiarbă cu totul, să aibă gust de curry. Acum e timpul pentru sare, piper, ardei iute. E important ca puiul să fiarbă cu sare. Mai pun apă, fiindcă trebuie să fiarbă și mai adaug laptele de cocos. Pun și o mână de stafide, pentru plăcerea mea nevinovată. Mai am și niște frunze de lime, pe care le pun la final. Acum lăsăm să fiarbă, iar când e aproape gata adăugăm coriandrul tocat mărunt, un pic de cremă de cocos și atât.”, a continuat bucătarul chef.
Te-ar putea interesa și: Sorin Bontea, rețetă de salam de biscuiți cu ciocolată. Bucătarul chef folosește un ingredient secret
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News