Sorin Bontea și-a dezvăluit propria rețetă de salam de biscuiți.
Chef Sorin Bontea a dezvăluit o rețetă ideală de desert, perfectă de savurat alături de întreaga familie. Este vorba despre desertul copilăriei, salamul de biscuiți, căruia bucătarul chef i-a adus totuși câteva îmbunătățiri în ton cu societatea în care trăim. Rețeta este una extrem de ușoară, spune Bontea, iar gustul va fi unul care te va face să vrei să mănânci încă o felie. Mai jos vei regăsi întreaga listă de ingrediente de care ai nevoie, dar și întregul mod de preparare.
Ingrediente:
200g biscuiți
120g ciocolată
100g zahăr
50g unt
100ml lapte
20g cacao
esență de rom
apă de trandafiri
„Pe vremea mea, desertul vedetă al întâlnirilor pe care le organizam pe acasă era fără doar și poate salamul de biscuiți. E simplă, rapidă și ușor de făcut. Are și un secret: un gust intens de ciocolată.
Așadar, #DesertulDeAcasă este de data asta salamul de biscuiți, cu un succes garantat la musafirii care vor veni în vizită!”, a spus Sorin BOntea, pe rețelele de socializare.
Modul de preparare este unul extrem de ușor, astfel încât nu ai nevoie de foarte multă experiență și dexteritate în bucătărie, dă de înțeles Sorin Bontea. Toată compoziția se prepară în același vas, ingredientele fiind ulterior amestecate cu biscuiții, baza acestui desert delicios. Prima dată însă, trebuie să topești ciocolata foarte bine.
„Primul pas, cântărim ciocolata și o las să se topească. O las cam 5 minte pe foc și se topește singură, abia după pun toate ingredientele. Adaug untul când e gata ciocolata, omogenizăm bine să se topească. Apoi adaug și zahăr, apa de trandafiri, esența de rom, dar aveți grijă să se topească zahărul. Adaug și cacao, dar o strecor, să nu facă cocoloașe. Acum punem laptele și gata, avem compoziția, doar o mai adăugăm peste biscuiți.”, spune acesta.
Te-ar putea interesa și: Tipul de pește pe care nu trebuie să-l prăjești niciodată. Chef Joseph Hadad: „Se usucă imediat”. Variantele pe care să le alegi, în schimb
Când ciocolata s-a răcorit puțin, celebrul bucătar chef integrează și biscuiții în ea, pe care îi amestecă foarte bine, astfel încât totul să fie cât mai bine amestecat. După ce compoziția a fost întinsă și rulată bine în folia de plastic, salamul se introduce la frigider, până când toate ingredientele se leagă perfect între ele. El poate fi savurat după bunul plac, simplu sau alături de fructe, însă Sorin Bontea promite că gustul va fi la fel de perfect în orice combinație.
„Ciocolata s-a temperat puțin, adaug biscuiții și amestec foarte bine, pe ei i-am rupt cu mâna, normal. Puteți pune și rahat. Acum, folie de plastic și întindem compoziția. Am strâns capetele cât se poate de bine, îl leg la capete și îl bag la frigider, până se întărește.”, mai dezvăluie el.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News