Sorin Bontea, rețetă de tocăniță de pui cu ceapă: „Am crescut cu ea și este una dintre favoritele mele”. Modul de preparare inedit al bucătarului chef

Data actualizării: | Data publicării:
Sorin Bontea, tocăniță de ceapă/ sursa foto Instagram, captură video Youtube, Chefi la cuțite
Descriere foto: Sorin Bontea, tocăniță de ceapă/ sursa foto Instagram, captură video Youtube, Chefi la cuțite

Sorin Bontea vă propune o nouă rețetă românească, perfectă de savurat alături de cei dragi.

Sorin Bontea le sare în ajutor fanilor săi cu o nouă rețetă extrem de delicioasă, ce face parte din bucătăria românească, și care, fără îndoială, va fi apreciată de întreaga familie. Bucătarul chef de la Antena 1 spune că acest preparat îl duce direct cu gândul la copilărie și credem că același impact îl va avea și asupra ta, întrucât este vorba despre faimoasa tocăniță de pui cu ceapă. Chiar dacă ai gustat măcar o dată din acest preparat, trebuie neapărat să încerci să o faci după modul de preparare inedit al lui Sorin Bontea.

Ingrediente:

  • 6-8 cepe mari
  • pulpă de pui fără os
  • foi de dafin
  • boabe de piper
  • roșii cuburi
  • mărar sau pătrunjel
  • cimbru
  • sare
  • ulei
  • făină

Te-ar putea interesa și: Rețeta de supă de găluște a lui chef Sorin Bontea. Trucurile inedite care te ajută să obții un preparat foarte delicios: „Miroase așa de bine”

Mod de preparare:

„Astăzi vă propun tocăniță de pui cu ceapă, de fapt este mai multă ceapă, decât pui. Mie îmi place foarte mult, am crescut cu ea și este una dintre favoritele mele. Poate fi servită cu mămăligă. 

Am pus puțin ulei în cratiță, îl las să se încingă bine, dau puiul prin puțină făină, scutur bine, și îl pun în cratiță. Când puiul este gata, îl scot și pun ceapa la călit. Îl dau prin făină pentru că vreau să lege sosul, doar îl rumenesc puțin pe ambele părți, focul este tare, îi dăm puțină față, cum spunem noi, bucătarii. Înainte să dau puiul prin făină, l-am dat cu sare și piper.

Puiul e gata și pun ceapa și o las să le călească bine, cam 10 minute, nu vreau să se topească de tot, pentru că vreau să mai fiarbă cu puiul. După acest timp, adaug puiul, pun apă fierbinte, ca să fiarbă, doar cât să acopere puiul. Adaug foile de dafin, câteva boabe de piper, cimbru, sare și o las să fiarbă până e puiul aproape gata. Pun și roșiile, mai las să fiarbă 5 minute și este gata tocănița. Am făcut sos mult, ca să întindem cu pâine. La final, mărar, pătrunjel, ce vă place și asta este. Poftă bună!”, a fost mesajul transmis de Sorin Bontea pe Youtube.

VEZI și: Sorin Bontea, rețetă de ardei umpluți: „Au ieșit foarte buni”. Trucul inedit care-i face să fie atât de delicioși

Sorin Bontea, îndrăgostit de gustul autentic românesc

Chiar dacă noile trenduri culinare propun fel de fel de rețete, inspirate din diversele colțuri ale lumii, chef Sorin Bontea s-a declarat a fi fanul bucătăriei românești. Aceasta este reprezentată de gustul pe care l-ai simțit toată copilăria, acest lucru dorindu-și și el să promoveze acum prin rețetele pe care le gătește adesea.

„România mea culinară înseamnă mâncare gătită, pentru că noi nu avem atât de multe condimente, care să ascundă gusturile. Gustul românesc este gustul cu care ai crescut, fiindcă diferă de la zonă la zonă”, mai spunea el în trecut, potrivit a1.

Mai mult, asemenea tuturor bucătarilor de succes, Sorin Bontea a început de la „munca de jos” în bucătărie.

„Curățam cartofi, spălam legume, tăiam ceapă, cam asta puteai să faci la început. Făceam piața în fiecare dimineață pentru restaurant, știam toate babele din piață, mă certam cu ele pe salată…”, mai spunea el.

Pe aceeași temă: Sorin Bontea, rețetă de mazăre cu pui: „Nu este greu de preparat și va fi foarte gustoasă”. Trucul inedit folosit de bucătarul chef



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Andreea Cercel | Categorie: Retete


Get it on App Store Get it on Google Play



pixel