Sorin Bontea și-a dezvăluit rețeta proprie de miel la cuptor.
Celebrul chef bucătar Sorin Bontea a realizat o rețetă inedită de pulpă de miel la cuptor, astfel încât să-i inspire pe toți românii ce-și doresc să pună pe masa de Paște un preparat inedit. Prima dată trebuie să dezosezi carnea de pe oase, spune cheful de la Antena 1, după care aceasta se condimentează bine și se bagă la cuptor.
Ingrediente:
pulpă de miel
condimente
300 ml vin roșu sec
sfeclă
țelină
morcov
păstârnac
Mod de preparare:
Prima dată se condimentează pulpa de miel, care este dezosată. Se pune sare, piper, condimente speciale pentru miel. Bucățile de miel se rulează apoi, se leagă cu sfoară. Se presară din nou bucăți de usturoi, piper boabe, vinul roșu, foile de dafin și puțină apă, astfel încât să nu se ardă.
Bucățile de miel se ung cu ulei de măsline peste care se presară din nou piper, pentru a prinde o crustă frumoasă.
Mielul este gata, iar acum trebuie să începi prepararea legumelor. Sfecla, țelina, morcovul și păstârnacul se taie în bucăți mari și se pun într-o nouă tavă, unde se adaugă sare, piper, cimbru, ulei de măsline, aproximativ 200 de ml și miere, pentru a le carameliza. Legumele și mielul se bagă la cuptor în același timp, la 160 de grade, la foc mediu, în jur de o oră.
Te-ar putea interesa și: Borș de miel tradițional, pentru masa de Paște. Greșelile pe care trebuie să le eviți, pentru o rețetă delicioasă: „Dacă le pui de la început, mănânci balastru” / EXCLUSIV
În cadrul emisiunii Pastila de Frumusețe, realizată la Spectacola, DC News și DC Medical, chef Ștefan Popescu ne-a dezvăluit care este secretul care stă în spatele unei fripturi de miel foarte fragede.
„Cea mai bună metodă este să o pregătim la cuptor și avem nevoie de vin, apă opțional, multe condimente, printre care usturoi, cimbru, rozmarin. O acoperi, dar nu cu folie de aluminiu, pentru că este periculoasă. Poți pune hârtie de copt, care are același efect. O lăsăm la cuptor la temperatură mică, în jur de 140 de grade, timp de 3-4 ore. Ea este deja fragedă, dar devine și mai fragedă și se rupe efectiv de pe os. Trebuie să iei osul, iar carnea să rămână jos, atunci e perfectă.
Poți lua folia spre final, pentru a se rumeni, dar nu țin neapărat. Și dacă este prea tare rumenită, se usucă. Tu nu mănânci friptura de miel imediat, o mai consumi poate și a doua sau a treia zi, nu o aruncăm. O poți reîncălzi tot la cuptor, dar acoperită. Vinul este cel care frăgezește carnea, pentru că este acid, iar dacă o stropești și cu lămâie, devine și mai ușoară.”, a dezvăluit chef Ștefan Popescu, pentru Spectacola.
Pe aceeași temă: Trucul inedit folosit de Mirela Vaida pentru a vopsi ouăle de Paște: „Le fac din culori naturale. Am învățat de la mama” / EXCLUSIV
Mai mult, dacă îți dorești să scapi complet de gustul și mirosul specific al acestui tip de carne, bucătarul chef ne-a dezvăluit și aici niște pași pe care trebuie să-i urmezi.
„Pentru ca mielul să nu aibă gust și miros specific, trebuie să lăsăm carnea la marinat o zi-două. Străpungem carnea și o maturăm cu vin sau suc de lămâie, sare, piper, cimbru, rozmarin. Marinata trebuie să depășească puțin carnea și o acoperim cu o folie alimentară sau capac. O punem la frigider cel puțin 24 de ore, chiar 48. Așa va dispărea gustul, iar dacă era mai tare carena, se și frăgezește, se duce și mirosul acela specific mielului.”, a mai dezvăluit chef Ștefan Popescu.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News